enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0761
EURO
38,0728
ALTIN
2.834,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

SAĞLIKLI YAŞAM MUCİZESİ “OZON TERAPİ”

SAĞLIKLI YAŞAM MUCİZESİ “OZON TERAPİ”
REKLAM ALANI
A+
A-

“Hastaların hastalıklarınızı sadece ozonla ilaçsız tamamen tedavi edeceğim vaatlerine itibar etmemeleri gerekmektedir.”

Eklem ağrılarından, kansere kadar birçok hastalığa karşı tamamlayıcı bir tıp metodu olan Ozon tedavisi, günümüz çağında en fazla uygulanan metotlardan biri haline geldi. Birçok insanın şikayetçi olduğu boyun, sırt, eklem ağrıları iyi gelen Ozon tedavisi hakkında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.  Özlem Küçülmez, bilgiler aktardı. Başkent Üniversitesi Oba Ek Hizmet Binası’nda ozon tedavisinin verildiğini ifade eden Küçülmez, tedavi öncesi özellikle hastanının tanısının net bir şekilde konulması gerektiğini vurguladı.

ETKİLERİNİ ANLATTI

Ozon terapi hakkında bilgi veren Küçülmez, “Ozon özel jenaratörlerle medikal oksijenden üretilen bir gazdır. Çeşitli yollarla vücuda uygulandığında saniyeler içerisinde reaksiyona girerek vücutta antioksidan mekanizmaları harekete geçirir. Dakikalar içerisinde metabolitlerine ayrılarak vücutan atılır. Doza bağımlı olarak oksijenizasyon ve dolaşımın düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, virüs ve bakterilerin ölmesi, hücre rejenerasyonu gibi etkileri de mevcuttur” dedi.

HER DERDE DEVA

Ozon terapinin uygulandığı hastalıklardan bahseden Küçülmez, “Yaygın eklem ağrısı, fibromiyalji sendromu, kronik yorgunluk sendromu, tükenmişlik sendromu, boyun-sırt ağrısı, kas spazmı olan hastalara ve romatizmal hastalıklarda güvenle ozon terapiyi uyguluyoruz. Diz kireçlenmesi, tenisçi-golfçü dirseği, omuz ağrısı olan hastalarda eklem içi uygulama yapılabilir. Diyabetik ayak, bacaklarda ve ayaklarda sedef lezyoları olan hastalar, arteryel ülserleri olan hastalar, karaciğer enzim yüksekliği olan hastalar, bası yaraları, ilthaplı bağırsak hastaları, kanser hastalarında ise hastanın esas doktorunun bilgisi ve kontrolü dahilinde uygulama yapıyoruz. Alerji öyküsü olan hastalar, grip aşısı etkisi elde edip bağışıklığını güçlendirmek isteyen hastalara da uyguluyoruz” dedi.

‘HER AĞRISI OLANA OZON YAPILMAZ’

Ozon terapi öncesi hastalığın tanısının konulması gerektiğini ve her ağrıya ozon uygulanamacağını ifade eden Küçülmez, “Öncelikle hastanın tanısı net olmadılır. Nedeni bilinmeden her yerim ağrıyor diye gelen hastaya ozon yapılmaz. Böyle bir durumda laboratuar tetkik istenerek nedeni bulunmaya ve tedavi edilmeye çalışılır. Sonrasında ozon tedavisine karar verilir. Altta yatan başka bir hastalık ya da yerine koyulması gereken eksik bir vitamin varsa ozon yapsak bile hasta fayda görmeyecektir” şeklinde konuştu.

UYGULANMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT

Küçülmez, “Hastalara eğer şeker ve tansiyon ilacı alınacaksa uygulamadan 2 saat sonra almalarını öneririz. Aynı gün c vitamini gibi başka bir antioksidan almamalarını öneririz” dedi.

5 ŞEKİLDE UYGULANIYOR

Ozon terapinin 5 uygulanma şekilinin olduğunu belirten Küçülmez, “Möjör uygulama, hastadan ozona dayanıklı ve kan sulandırıcı içeren bir şişeye 100 ml kan alınır. Bu kan uygun dozda ozon ile bir araya getirildikten sonra şişe ters çevirilerek hastaya alınan kan geri verilir. Haftada 2-3 kez toplam 10 seans yapılır. Etkisi 5-6. Seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Hastalar tercihlerine göre ayda 1 seans uygulamaya devam edeblir ya da 1 sene sonra 10 seans daha uygulama yaptırabilirler. Minör uygulama, hastadan yaklaşık 3 cc kan alınır ve enjektör içerisinde ozonla karıştırılıp reaksiyona girmesi beklenir. Sonrasında hastanın kalçasına enjekte edilir. Haftada 1 kez toplam 5 seans uygulanır. Lokal uygulama, kas spazmının olduğu noktaya ya da eklem içine ozona dayanıklı enjektörlerle direkt olarak uygulanır. Herhangi bir kan alma işlemi yapılmaz. Haftada 1 kez toplam 5 seans uygulanır. Torbalama, öncelikle su ozonlanır çünkü ozon kuru yüzeylerde etki göstermez. Sonrasında ozon uygulanacak alanın pansumanı yapılır. Ozon uygulanacak uzuv ozona dayanıklı torba içerisine alınıp, bu torbada ozon uygulanıp hasta 30 dk bekletilir. Sonrasında torba çıkarılır ve lezyon olan bölge ozonlu kremlerle kapatılır. Haftada 2-3 kez toplam 10 seans uygulanmaktadır. Rektal uygulama, ozon özel pompa, sonda ve enjektörler yardımıyla makat bölgesinden verilir. Doz ve sıklık hastaya ve hastalığının şiddetine göre değişebilmektedir” dedi.

‘HASTALIĞA GÖRE DEĞİŞİYOR’

Doz uygulamalarının hastaya göre farklı etkilerinin olduğunu söyleyen Küçümez, “Ozonun etkili olan, etkili olmayan ve toksik dozları bulunmaktadır. Günümüzde tedavi amaçlı uygulanacak doz 5 ila 60 gama arasında kabul edilmektedir. Genelde uygulamalarımızda 40 gama’yı aşmıyoruz. Kabaca bu doz aralığını düşük, orta, yüksek doz olarak sınıflandırabiliriz. Her doz grubunun hastada farklı etkileri vardır. Doz hastanın antioksidan kapasitesine ve hastalığına göre seçilmektedir” dedi.

OZON TERAPİSİ UYGULANMAYAN HASTALIKLAR

Ozon terapisi yapılmayacak gruplardan bahseden Küçülmez, “Bakla alerjisi olanlara (bu hastalarda G6PD enzim eksikliği bulunuyor), kontrolsüz guatrı olanlarda, kanama bozukluğu olanlarda, kan hücre sayımında ciddi bozukluk olan hastalarda uygulanmaz. Ağır kalp hastalığı olanlarda ve yüksek doz ya da birden fazla kan sulandırıcı kullanan hastalarda ise biz uygulamayı tercih etmeyiz. Eğer kanser hastası ise o dönemde radyoterapi ya da kemoterapi alıyor ise tedavi aldığı dönemde ozon uygulamayı tercih etmeyiz” dedi.

YÜZ GÜLDÜRÜCÜ SONUÇLAR

Ozon uygulanan hastalardan alınan geri dönüşleri anlatan Küçülmez, “Fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu olan hastalarda, romatizmal hastalığı olan hastalarda sonuçlarımız son derece iyi. Bu konuda yürüttüğümüz çalışmamız da mevcut. Boyun ağrısı ve kas spazmında ağrılı bir tedavi olmasına rağmen hastaların son derece fayda gördüğünü seanslarına istekle devam ettiklerini görmekteyiz. Diyabetik ayak ve kapanmayan yaralarda da tedaviye aldığımız hastalar son derece memnun, öncesi-sonrası fotografları gerçekten yüz güldürücü” dedi.

‘İLACIN YERİNİ TUTMAZ’

Küçülmez ayrıca hastalara uyarıda bulunarak, ozon terapinin ilaçların yerini alamayacağını vurguladı. Küçülmez, “Ozon terapi bir alternatif tıp yöntemdir. Destek tedavidir. Kesinlikle romatizmal hastalıklarda kullanılan ilaçların, iltihaplı bağırsak hastalığı tedavisinin ya da kanser tedavisin yerini alamaz. Hastaların hastalıklarınızı sadece ozonla ilaçsız tamamen tedavi edeceğim vaatlerine itibar etmemeleri gerekmektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.