enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Kriz kapıda..

Kriz kapıda..
REKLAM ALANI
17.10.2018
1.776
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde gece zammı ile isyan eden Alanya halkı, olaya el koyan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in müdahalesi ile rahat nefes alırken yeni krizin kapıda olduğu iddia ediliyor.

Alanya’lı fırıncıların geçtiğimiz günlerde ekmeğe bir gecede yüzde 25 zam yapması vatandaşı şaşkına uğratırken, isyan eden vatandaşın imdadına Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yetişmişti. 200 gram ekmeğin fiyatının 1.25 liraya çıkmasına vatandaşlar itiraz ederken, Başkan Yücel fırıncılarla yaptığı görüşmeler sonucu fiyatı indirememiş fakat 200 olan ekmeğin gramını 250 grama çıkması için fırıncıları ikna etmişti.

Esnafının çoğu buna itiraz ederken Başkan Yücel’in hatırı için bir süre sessiz kalmayı tercih eden fırıncılar, ellerinde ki un stokları tükenip, yenisini yerine koyamaz duruma gelince isyan bayrağını açmaya hazırlanıyorlar. Un fabrikalarının krizden önce 60-90 gün vade ile mal verirken artık parayı peşin bankaya yatırmadan un göndermediklerini söyleyen fırıncılar,” Birçok fırıncı arkadaşımız işlerini kapatma aşamasına geldi. 250 gram ekmek 2 liranın altında olursa kimse bu işi yürütemez. Geçen seneyi 93 bin lira zararla kapatan esnaf arkadaşlarımız var, ellerindeki mallarını mülklerini satarak bugüne kadar geldiler. Artık satacak bir şey kalmadı. “

“BAŞKAN İLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORUZ”

Başkanın hatırı için bugüne kadar sabrettiklerini söyleyen fırıncılar, Başkan Yücel’i kırmak istemedikleri gibi karşı karşıya da gelmek istemediklerini bunun için başkanın seslerini duymasını istediler. Vatandaşın sorunları için çözüm yolları arayan Başkan bizi de dinlesin çözüm bulabiliyorsa bulsun yoksa bu kervan yürümez ve en kısa zamanda yeni zam yapmak zorunda kalacağız dediler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.