enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0386
EURO
37,8608
ALTIN
2.800,80
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“FELAKET ALANYA YOLUNDA”

“FELAKET ALANYA YOLUNDA”
REKLAM ALANI
26.01.2019
1.662
A+
A-

Meteorolojinin tüm uyarılarına rağmen üç gündür Antalya merkez ile batı ilçelerinde devam eden fırtına, hortum ve sel büyük felaketlere neden olurken, kötü hava şartlarının bugünden itibaren, yarın akşama kadar Alanya ve çevresini etkilemesi bekleniyor.

Üç gün içinde bugün 10.58’de oluşan beşinci hortum vakası havaalanını vurdu. Saatte 133 km. hızla esen fırtına ile oluşan hortum iki otobüs, iki merdiven devirirken iki uçak ve bir polis helikopterinde de hasara neden oldu. 12 kişinin de yaralandığı felakete rağmen meteorolojinin uyarıları devam ediyor.

Önceki gün kentin batısındaki Kemer ve Kumluca ilçelerinde büyük hasara neden olan, iki kişinin ölümüne, bir üniversite öğrencisinin de derede kaybolmasına yol açan sağanakla birlikte gelen fırtına ve hortum bugün de Antalya Havalimanı’nı vurdu.

Havalimanında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte incelemelerde bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı basın toplantısında, “Üç gündür şiddetli yağışın hüküm sürdüğü kentte beşinci hortum vakasını bugün saat 10.58’de Antalya merkez Havalimanı’nı da içine alacak şekilde yaşadık. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen bir fırtına, bir hortum oluştu. Havaalanımızda maalesef iki otobüsümüz, bir minibüsümüz ve iki merdivenimiz devrildi. İki uçakta ve bir polis helikopterimizde kısmi hasarlar oluştu. 12 yaralımız var. Havaalanında özellikle yolcu otobüslerindeki yolcularımızın da içinde bulunduğu 12 yaralı hastanelerimize sevk edildi. Bunların içinde hayati tehlikesi olan yok. Sarı ve yeşil kod hastalarımız.” dedi.

“KÖTÜ HAVA ALANYA’YA DOĞRU İLERLİYOR”

Şu anda havalimanının hem geliş hem gidiş yönünde hava trafiğine açık olduğunu, herhangi bir sorun bulunmadığını belirten Karaloğlu, meteoroloji bölge ve havalimanı müdürlüklerinden alınan bilgiler doğrultusunda şu anda havanın ağırlığının geçtiğini, Antalya’nın doğusuna doğru devam ettiğini bildirdi. Karaloğlu, “Antalya’nın doğu ilçeleri Serik, Manavgat ve Alanya bölgesinde yağışın devam edeceğini, Antalya merkez ve batısında bugün ve yarın sağanak yağışların daha düşük hızlı rüzgârlarla devam edeceğini ifade edebiliriz.” bilgisini paylaştı.

Vatandaşları da uyarmak istediklerini ifade eden Karaloğlu şöyle devam etti:

“Meteorolojiden aldığımız uyarıları Valilik ana sayfa ve sosyal medya hesaplarından hızlıca duyuruyoruz. Vatandaşlarımız, çiftçilerimiz Valiliğin bu hesaplarından uyarılarımızı dikkate alsınlar ki bu süreci kazasız, belasız hep beraber yönetebilelim. Kentte vatandaşımızın oluşan hasarını, zararını Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler, kamu kurum kuruluşlarımızla beraber tüm arkadaşlarımız sahada hasarları gidermeye çalışıyoruz. Özellikle enerji nakil hatlarında oluşan hasar dolayısıyla Muratpaşa, Aksu, Finike ve Kumluca ilçelerimizde kısmi enerji veremediğimiz bölgeler var. Şu anda enerji şirketlerimizin yoğun çabası var. Mahalle aralarında kapanan yolları büyükşehir belediyesi ekipleri açmaya çalışıyor. Hepimize ve milletimize geçmiş olsun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i arayarak meydana gelen zararla ilgili bilgi aldığını, talimatlarının olduğunu açıklayan Karaloğlu, Erdoğan’ın yaşanan felaket nedeniyle hem Antalya’ya hem millete geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.

“ ANTALYA DA ELEKTRİK YOK”

Bugünkü felaketten sonra üç gündür devam eden hortum ve fırtına sonucu 267 trafoda oluşan hasar neticesinde Antalya ve civarında 80 bin konuta elektrik verilemiyor. Hasar onarım çalışmalarının devam ettiği elektrik kesilmesinin düzelmesi bekleniyor.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.