enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

ÇATALCA ALAİYE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
REKLAM ALANI
19.11.2018
1.541
A+
A-

Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 6. sı organize edilen Atatürk ve Çatalca Alaiye Şehitlerini Anma Programı  ve Kültür Gezisi kapsamında, 450 kişilik konsey  heyeti Çatalca’da her yıl 17 kasımda  gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

1912’deki 1’inci Balkan Savaşı’nda Osmanlı Devleti, kendisinden ayrılarak ayaklanan Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ’a karşı savaşa girdi. Düşman kuvvetleri Çatalca’ya kadar ilerledi. Bir gece önce düşmanı püskürten yol yorgunu Alaiye Taburu, Dağyenice Köyü civarında, mevzilerde konuşlanarak dinlenmeye çekildi. Mevzilere sızan Bulgar askerleri süngü hücumu ile uykudaki Alaiye Taburu’na saldırarak 657 askeri şehit etti. Anadolu’nun farklı şehirlerinden cepheye koşarak şehit olan 657 askerden 157’si Alanya’dan (Alaiye) gelmişti. Saldırının ertesi günü karşılık verildi ve Bulgar ordusu ağır kayıplarla geri çekildi.

Çatalca’da ki anma törenine ilk olarak 2012 de 100.yıl anısına katılan Alanya Kent Konseyi her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ile katılım sağlıyor. 17 kasım cumartesi 2018 günü Çatalca’da  gerçekleştirilen anma törenine Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan ÖZCAN, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, Çatalca Kaymakamı İnci SEZER BECEL, Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Gökhan MAYİL,Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, Çatalca ilçe Jandarma Komutanı Vekili Üsteğmen Doğan Gültekin,İlçe Emniyet Müdürü Bülent ÇELİK,Siyasi Parti İlçe Başkanları, Alanya Kent Konseyi üyeleri ve beraberindeki 450 kişilik kafilenin yanı sıra çok sayıda Alanya ve Çatalca’lı vatandaş katıldı.

Tören alanına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşların önünde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Gezi Koordinatörü Faruk  Nafiz  Koçak eşlik etti.

Tören ilk olarak Alaiye Şehitliği’ne Alanya Belediyesi, Alanya Kent Konseyi, Çatalca Kaymakamlığı ve Çatalca Belediyesi tarafından çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak, bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamaları Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptılar. Daha sonra Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya plaket takdim etti.

Şehitlere dualar edilmesinin ardından, duygulu anlar yaşayan Çatalca Alaiye şehitlerinin torunları şehitliğe karanfiller bıraktı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  Alaiye Şehitliği’nde gerçekleşen “Alaiye Şehitlerini Anma Programı” sonrası, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Profesor Ümit Arınç’ı makamında ağırladı.

Çatalca Belediye Başkanlığı makamında sohbet tadında geçen davete, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın ve Erhan Güzel, İYİ Parti Çatalca Belediye Meclis Üyesi Ayhan Satılmış Yıldırım katıldı. Kendilerini Çatalca’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açıklamada ‘bu organizasyonu gerçekleştiren ve her yıl kilometrelerce uzaktan Çatalca’ya her geçen yıl daha yoğun bir kalabalıkla gelen Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ı ve katılım sağlayan Kent Konseyi gönüllülerini  takdir ettiğini beirtti.Ziyaret sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’a günün anısına plaket takdim ederken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de, Başkan Cem Kara’ya bir hediye takdim etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.