enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

YERLEŞİK YABANCILARDAN SANAT İLE SOSYALLEŞMEYE BÜYÜK İLGİ

YERLEŞİK YABANCILARDAN SANAT İLE SOSYALLEŞMEYE BÜYÜK İLGİ
REKLAM ALANI
21.12.2022
135
A+
A-

Antalya’da yaşayan yabancı kadınlar, her hafta kentin farklı bir bölgesinde bir araya gelerek, hayallerini tuvale yansıtıyor.

3 yıl önce Rusya’dan Türkiye’ye gelerek Antalya’ya yerleşen Daria Özkaya, kentte yaşayan yerleşik yabancıların sosyalleşmesi amacıyla kadınları resimle bir araya getirdi. Yerleşik yabancı kadınların sosyal çevre edinmede yaşadıkları zorluğun önüne geçmek isteyen Özkaya, her hafta farklı bir bölgede düzenlediği etkinliklerle kadınları bir araya getiriyor. Etkinliklerde her hafta farklı konularda resim çizen kadınlar, böylelikle birbirleriyle tanışıp arkadaş oluyor. Bu hafta Antalya’nın farklı ilçelerinden gelen kadınlar Alanya’da buluştu. Birbirlerini tanımayan kadınlar, hayallerini ve hedeflerini tuvale aktardı.

“RESİM ÇİZEREK BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ ”

Venera projesiyle resim çizmeyi bilmeyen kadınların bir araya geldiğini ifade eden Daria Özkaya, genellikle Rusça konuşan Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden kadınları buluşturduklarını söyledi. Resim çizerek birbirlerini tanıdıklarını ifade eden Özkaya, “Bizim en önemli misyonumuz herkes resim çizebilir. İnsanları bir araya getirerek, birbirleriyle konuşmasını sağlıyoruz. Birbirlerine iş bile buluyorlar. Güzel vakit geçiriyorlar. Bu etkinlikleri Antalya, Alanya, Manavgat, Side ve Kemer gibi her hafta farklı yerde yapıyoruz. Bu proje sosyal hayatı olmayan, evlerine kapalı olan kadınların kendilerini bulmasını, insanlarla tanışmasını, yabancı bir ülkede kendilerini açmalarını sağlıyor” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,