enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

TÜRKİYE TETİKTE

TÜRKİYE TETİKTE
REKLAM ALANI
18.01.2022
291
A+
A-

Kayseri’de meydana gelen deprem sonrası gözler İç Anadolu’ya çevrildi. Uzmanlara göre, sarsıntının meydana geldiği fay zonu 7’ye varan depremler üretebilir.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kayseri depremini TRT Haber’e değerlendirdi.

Depremin Kayseri’den geçen kuzeydoğu-güneybatı hatlı bir fay zonunun üzerinde meydana geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ersoy, “İç Anadolu’nun da depremler açısından riskli olduğunu bu depremle görüyoruz. Daha önce Niğde’de, Konya’da, benzer örneklerde bunu görmüştük. Ama bu depremin olduğu fay zonu daha büyük depremler de oluşturabilir. Bu 5’le sınırlı bir yer değil; 6’nın üzerine çıkan, hatta 7’ye varan depremler de oluşturabilir. Bu anlamda gözlenmesi, izlenmesi gereken yerlerden bir tanesidir” diyor.

Bölgede yer alan Erciyes Volkanı’na dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Kayseri’de meydana gelen deprem, Erciyes Volkanı’ndan itibaren kuzeye, Sivas’a doğru giden bir fay zonu üzerinde meydana geldi. Sık deprem gördüğümüz yerlerden bir tanesi değil. Fakat burada pek çok fay zonu var. Bu fay zonlarının üzerinde de depremini bekleyen süreçler var, bu açıdan önemli.

“TÜRKİYE JEOLOJİK AÇIDAN DİNAMİK BİR ÜLKE ”

“Depremin sadece Marmara’da ve Ege’de değil, İç Anadolu’da da meydana gelebildiğini bu örneklerle görüyoruz” diyen Prof. Dr. Ersoy, Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekiyor:

“Türkiye jeolojik açıdan dinamik bir ülke, çok haraketli bir yer. Türkiye’nin yüzde 100’ünü deprem bölgesi olarak ifade etmek yanlış olmaz. Dolayısıyla kentsel dönüşüm ya da buna ilişkin bütün hazırlıklarda Türkiye’nin yüzde 100’ünün deprem bölgesi olduğunu unutmamak gerekiyor.”

Kaynak : TRT HABER

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,