enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

TSK ROKET FABRİKASINDA PATLAMA 5 ŞEHİT

TSK ROKET FABRİKASINDA PATLAMA 5 ŞEHİT
REKLAM ALANI
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli olan Makine ve Kimya Endüstrisi’nin Ankara Elmadağ’daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın da çıkan olayda 5 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.

15 Mart 1950 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli ve Millî Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlı olarak savunma sanayi alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi’nin Ankara Elmadağ’daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi.

Patlama sesinin duyulmasının ardından dumanların yükseldiği tesise itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi. Patlama sonrası yangın da çıkan olaya ilişkin açıklama yapan MSB, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

VASİP ŞAHİN: YARALI OLAN VE GÖÇÜK ALTINDA KALAN YOK 

Ankara Valisi Vasip Şahin ise “Kimyasal bir tepkime neticesinde patlama meydana gelmiş. Başka yaralı olan veya göçük altında kalan başka bir işçimiz yok. Savunma Bakanımız da yolda ve fabrikaya doğru geliyor” dedi.

REKLAM ALANI