enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5486
EURO
36,0773
ALTIN
2.990,91
BIST
9.492,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
19°C
Antalya
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Açık
16°C

SİNEMA SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ

SİNEMA SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ
REKLAM ALANI
A+
A-

Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Halid Bilal Tanrıkulu’nun, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında yürütücü olarak başvurusunu gerçekleştirdiği proje destek almaya hak kazandı. Tanrıkulu’nun projesi, “Bilinçli Seçimlerden Bilinçdışı Gerçeklere: Etkileşimli Filmlerde İzleyicilerin Dalma Düzeylerinin EEG ve Dalma Deneyimi Anketi Aracılığıyla Analizi” başlığını taşıyor.

“DOKTORA TEZİ, TÜBİTAK PROJESİNE DÖNÜŞTÜ”

Halid Bilal Tanrıkulu, doktora tezinde yaptığı laboratuvar çalışmalarını TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü ’ne taşıdığını, Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi’nin yönlendirmesiyle proje desteği almaya hak kazandığını söyledi. Tanrıkulu, TÜBİTAK desteğiyle yürütülen disiplinler arası proje kapsamında, Elektroensefalografi (EEG) yöntemini kullanarak, etkileşimli filmlerin dalma deneyimi üzerindeki etkilerini inceleyecek. Günümüzde disiplinler arası çalışmaların bilim dünyasında giderek daha fazla önem kazandığı bir dönemde, film çalışmaları alanında yapılan araştırmaların proje sayesinde artması hedefleniyor. Alanya Üniversitesi’nden gelen bu öncü projede, etkileşimli filmlerin izleyici davranışları ve beyin aktivitesi üzerindeki etkileri EEG verileriyle detaylı bir şekilde analiz edilecek. Proje kapsamında elde edilecek verilerin, etkileşimli filmlerin gelecekteki gelişimine ve benzer çalışmalara ilham kaynağı olması bekleniyor.

“EEG CİHAZI İLE FİLM İZLEYİCİLERİ TEST EDİLECEK”

Sanal gerçeklik, yapay zekâ, insan-makine ara yüzleri gibi teknolojik alanların, sinema üzerindeki potansiyel etkilerine dikkat çeken Araştırma Görevlisi Halid Bilal Tanrıkulu, projesinde hızla gelişen teknolojilerin sinema üzerindeki etkilerine bilimsel bir bakış açısı getiriyor. Projeye sağlanan destekle ilgili görüşlerini dile getiren Araştırma Görevlisi Tanrıkulu, şunları söyledi: “İnsan beyninde meydana gelen elektriksel faaliyetleri gözlemlemeyi mümkün kılan Elektroensefalografi (EEG) cihazı da mevzubahis verilere ulaşma noktasında önemli bir yöntem olma potansiyelini taşıyor. Ben de EEG yöntemi aracılığıyla etkileşimli filmlerin dalma deneyimi üzerindeki etkilerini doğrudan insan beyni üzerindeki izdüşümleri ışığında gözlemlemeyi hedefliyorum. TÜBİTAK’ın disiplinler arası çalışmalara verdiği önemi göz önünde bulundurarak, bir yıllık bir araştırma süreci sonrasında, birçok hocamın ve Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi’nin desteğiyle proje başvurumu tamamladım. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından TÜBİTAK’tan hızlı bir dönüş aldım. TÜBİTAK’ın projemi onaylaması, yapacağım araştırmanın bilimsel açıdan değer taşıdığını görmek beni gururlandırdı. Projemin başarıyla tamamlanması durumunda, elde edilecek sonuçların, disiplinler arası çalışmaların sinema alanındaki önemini vurgulamasını ve gelecekteki benzer çalışmalara da ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum”

“REKTÖR GÜNER’DEN TANRIKULU’NS TEBRİK”

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK desteğine ilişkin görüşlerini dile getirirken Araştırma Görevlisi Halid Bilal Tanrıkulu’nun projesinin sinema sektörüne farklı bir bakış açısı getireceğini savundu. Prof. Dr. Güner, “Her zaman öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yanındayız. Üniversite bünyemizde aktif hale getirdiğimiz Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisimiz, akademisyen ve öğrencilerimizin proje çalışmalarına önemli katkılar sağlıyor. Bu sayede öğrencilerimiz, sektörel ihtiyaçlara yönelik yenilikçi projeler geliştirebiliyor ve bu projelerin gerçek dünyada uygulanmasına olanak tanıyan ortamlar hazırlıyorlar. Projeye katkıda bulunan akademisyenlerimize ve araştırma görevlimize çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

REKLAM ALANI