Şehir hastanesinin, 7 milyon 700 bin ton taş kullanılarak denize dolgu üzerine inşa edilmesi için proje hazırlandı. Deniz dolgusunun 1 yıl içerisinde tamamlanarak inşaatın başlayacağı belirtildi.
Rize’de 3 bin 920 kilometre olan yüzölçümün büyük çoğunluğu dik ve engebeli arazilerden oluşması yapılaşma zorluğunu da beraberinde getirirken, düz arazi bulunamayan kentte deniz doldurularak kazanılan alanlarda yapılaşma uygulanıyor.
Bölgede, kent merkezinin 3’te 1’i, 1960’lı yıllarda deniz dolgusu ile kazanılan alana kuruldu.
Havalimanı ve lojistik liman projelerinden sonra şehir hastanesinin de 340 bin metrekare alanda 7 milyon 700 bin ton taş kullanılarak denize dolgu üzerine inşa edilmesi için proje hazırlandı.
Taşlıdere ve Hamidiye mahalleleri arasında inşa edilecek 850 yatak kapasiteli tüm odaları deniz manzaralı şehir hastanesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu ‘gerekli değil’ kararı verildi. İmar planı da askıya çıkarıldı.
“TEK YERİMİZ DENİZE DOLGU”
Rize Valisi Kemal Çeber, şehir hastanesi inşaatı için deniz dolgusunun 1 yıl içerisinde tamamlanacağını, kamu yatırımları için yaşadıkları en temel sorunun yer problemi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Geniş düzlükleri olan bir kent değiliz. Burada araziler, arsalar çok kıymetlidir. Doğanın, tekniğin, imkanların elverdiği ölçüde, denizimizdeki uygun yerleri doldurarak büyük yatırımları yapıyoruz.
Şehir hastanesi de sektörel özellikleri gereği mutlaka dolguya yapılması gereken bir yatırım. Çünkü biz bu hastanede hem Gürcistan’dan gelen hastalarımıza hem Artvin’den, hatta Erzurum İspir bölgesinden gelen hastalarımıza da hizmet vereceğiz.