enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Parayı Kaptıran, Onuru Kurtarmaya Çalışan STK Başkanı KİM?

Parayı Kaptıran, Onuru Kurtarmaya Çalışan STK Başkanı KİM?
REKLAM ALANI
21.10.2018
1.460
A+
A-

Geçtiğimiz eylül ayında Alanya ve Ülke gündemine bomba gibi düşen dolandırıcı banka müdürü olayı gizemini korurken, en çok parayı da en büyük STK başkanlarından birinin kaptırdığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan bir kamu bankasının eski müdürünün, kimleri dolandırdığı kamuoyundan gizlenirken, banka müdürünün konuşmaması veya ifadesinin ortaya çıkmaması çok ünlü kişilerin olayın içinde olduğu şüphesini gündeme getirmişti. Yerel ve ulusal yayın organlarının da konuyu kapatma çalışmaları vatandaşların dikkatinden kaçmazken ortaya atılan iddia gündemi karıştıracak gibi görünüyor. İddiaya göre kendi parasının yanı sıra çevresinden de topladığı seksen milyonu banka müdürüne kaptıran Alanya’da ki en büyük STK  başkanlarından biri çok sıkıntılı günler geçiriyor.

Bazı yayın organlarında da belirtildiği gibi gözaltındayken banka müdürüne konuşmaması için haber gönderen dolandırıcı mağdurları paralarından çok iktidarın ve Başkan Erdoğan’ın tepkisinden çekindikleri bildirilirken, para gitti onurumuzu, kariyerimizi kurtaralım dedikleri belirtiliyor.

Dolandırılan STK başkanı gizemini korurken, çevresinden topladığı paraları ödemeye çalıştığı iddia ediliyor. Çevresinde sayılan ve hayırsever bir iş adamı olduğu da söylenen STK başkanının sıkıntılı günleri aştığı takdirde başka pozisyonlar içinde çalışma içine girecekmiş.

Olayın geçmişi;

Geçtiğimiz Eylül ayında bir cuma günü, müdürlüğünü yaptığı Alanya’daki banka şubesinden ‘Bir müşteri ziyaretine gidiyorum’ diyerek ayrılan Arif İ., mesai bitimine rağmen dönmeyince çalışma arkadaşları durumdan şüphelendi. Yapılan araştırmada müdür Arif İ.’nin çalıştığı bankayı ve ‘Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum’ diyerek bazı döviz büroları ile iş adamlarını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı anlaşıldı. Bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından müdür Arif İ.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında özel ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Arif İ.’nin İzmir’de olduğu bilgisine ulaştı. Arif İ.’nin, İzmir’in Torbalı ilçesinde amcası İsa İ.’nin yanında olduğunu tespit eden polis, araştırmalarını bu yöne kaydırdı. İzmir ile Alanya polisi, teknik ve fiziki takibin ardından Arif İ.’nin Yunanistan’a kaçmak için Ahmet Y.O. isimli şüpheliyle buluşacağını tespit etti. Bunun üzerine Torbalı’daki bir kafeye baskın düzenleyen ekipler, Arif İ, amcası İsa İ, müdürün kaçması için kendisine yardım ettiği iddia edilen Ahmet Y.O. ve Ahmet G.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda Türk lirası, döviz ve bir tabanca ele geçirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilen 4 şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından Alanya polisi tarafından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Öte yandan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken soruşturma kapsamında Celal T., M. A., Y.G. ve S.A. da polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. S. A., Y. G. ve M. A. savcılık talimatı ve adli kontrol şartıyla serbest kalırken, müdür Arif İ. amcası İsa İ., Celal T. Ahmet G. ve Ahmet Y. O sevk edildiği Alanya Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar
  1. TUYAN YAVUZ dedi ki:

    Bu adamı biz bilmiyoruz, bilirseniz siz bilirsiniz, haber sizde. Biz de pür dikkat sizden gelecek haberi bekliyoruz.