enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
32°C
Antalya
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

OKSİJEN TEDAVİSİ İLE ŞİFA BULDULAR

OKSİJEN TEDAVİSİ İLE ŞİFA BULDULAR
REKLAM ALANI
16.03.2021
350
A+
A-

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nde hastalar, iyileşmeyen yaralardan, karbonmonoksit zehirlenmesi ile ani görme ve işitme kayıplarından oksijen tedavisiyle kurtuluyor.

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi bünyesinde 8 yıl önce hizmete konulan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Karadeniz’in yanı sıra Van, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Bayburt ve Iğdır’ın da aralarında bulunduğu bölge illerine hizmet veriyor.

Merkezdeki basınç odasına giren hastalar, vücuttaki oksijen ile kan dolaşımının bozuk olduğu bölgelere yüzde 100 oksijen gönderilerek yaklaşık 2 saat süren seanslarla diyabet yaraları, iyileşmeyen yaralar, ani görme ve işitme kaybı ile karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bilinç kaybı gibi hastalıklarına şifa buluyor.

Binlerce kişinin tedavi edildiği merkez, özellikle kış aylarındaki korbonmonoksit zehirlenmelerinde adeta hastaların can kurtaranı oluyor.

Merkezin sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Dr. Recep Hormova, AA muhabirine, basınç odasına giren hastalara maske ve solunum yoluyla yüzde 100 oksijen verildiğini ve basıncın etkisiyle oksijenin vücuttaki bütün dokulara rahatlıkla ulaştığını söyledi.

Bazı hastalarda dolaşım bozukluğu sebebiyle iyileşmeyen yaralar olduğunu belirten Hormova, “Normalde vücutta dolaşım bozukluğu bulunan yerlere oksijen gitmez, kan ve oksijen olması gerektiği gibi dolaşmadığı için yaralar iyileşmiyor. Basınç odasında hastalara yüzde 100 oksijenden verildiğinden oksijen her yere ulaşıyor ve tedavi ediliyor.” dedi.

Hormaova, merkezinin bölgede önemli görev üstlendiğini aktardı.

Acil servis ve anestezi yoğun bakımla uyumlu çalışarak güzel sonuçlar aldıklarını anlatan Hormova, “Karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilinç kaybı ile ani görme ve işitme kaybı yaşayan hastalar oksijen tedavisi alamadığında veya tedaviye geç kaldıklarında kötü sonuçlarla karşılaşıyor. Son bir ayda karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı 5 ağır vaka bilinç kaybıyla merkeze getirildi. Oksijen tedavilerini uyguladık. Çok şükür hastaları kurtarıp ayağı kaldırdık.” diye konuştu.

REKLAM ALANI