enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0386
EURO
37,8608
ALTIN
2.800,80
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR
REKLAM ALANI
31.05.2021
467
A+
A-

Pandemi nedeniyle kepenk kapatan esnaflara destek olmak ve uygun finansman desteğini sağlamak amacıyla başlatılan ‘Nefes Kredisi’ne başvurular başlıyor. Nefes Kredisi projesi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Kredi Garanti Fonu (KGF) ve 10 bankanın katılımı ile hayata geçiyor.

Başvuru yapmak isteyen firmalar, üye oldukları borsa ve odalardan alacakları üyelik belgesi eşliğinde başvurularını 1 Haziran 2021 tarihi itibarıyla yapabilecekler.

ÖDEMELER 6 AY ÖDEMESİZ OLARAK VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, esnafa verilecek nefes kredisinin detaylarını açıklanmış, kredi kullanımlarının ise 10 bankanın katılımı ile 1 haziran 2021 itibarıyla başlayacağı duyurulmuştu.

Bakanlık kredilerin 6 ay ödemesiz olarak verildiğini, geri ödemelerin ise 12 eşit taksitte yapılacağını da eklemişti.

BAŞVURU ŞARTLARI

Nefes Kredi Paketi ile senelik cirosu 10 milyon TL altında olan ve 2019’a göre cirosunda %25 kayıp yaşayan; Ticaret, Deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi veya ticaret borsası’na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansmanı sağlanacak.

2020 yılında cirosu 1 milyon lirayı geçmeyen KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

KREDİ PAKETİNE KATILIM SAĞLAYACAK BANKALAR

Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank, DenizBank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası

REKLAM ALANI