enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Musluoğlu: Afet Fonu Devreye Girsin

Musluoğlu: Afet Fonu Devreye Girsin
REKLAM ALANI
27.01.2019
943
A+
A-

“Felaket Alanya yolunda” haberimizde belirttiğimiz fırtına Alanya’yı vurdu.  Dün öğleden sonra 17.30 sularında Alanya’ya ulaşan fırtına, Toslak mahallesi başta olmak üzere birçok yerde sera ve tarım alanlarına zarar verdi.

Kötü hava şartlarının tarım alanlarına verdiği zararlar ve çiftçilerin uğradıkları zarar hakkında sosyal medyadan bir açıklama yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, çıkan hortumla 70-80 hektar arazinin zarar gördüğünü belirterek yetkilileri göreve çağırdı. Yerle bir olan seralarının başında bekleyen üreticilerle yaptığı görüşmeler ve üreticilerin beklentileri hakkında bilgi veren Musluoğlu, “Bölgemizde bir haftadır etkili olan aşırı yağış, su baskınları, fırtına, hortum gibi tabi afetler dün akşam saatlerinde ilçemiz Toslak mahallesinde etkili oldu. Çıkan hortumdan dolayı 70-80 dekar sera yerle bir oldu. Seraların başında bekleyen üreticilerle yaptığımız görüşmelerde kendilerini zor bir sürecin beklediğini ve bu yılki üretim sezonunu kapattıklarını söylediler. Bu üreticilerin üretimde kalabilmesi için acilen hasar tespitlerinin yapılması zararlarının karşılanması, kredi, sigorta, elektrik vergi gibi borçlarının ertelenmesi zirai ilaç, gübre, fide v.s borçlarının afet fonundan ödenmesi gerekmektedir. Antalya bölgesindeki hasarlı hasarsız tüm üreticilerin Bankalara olan borçları bankalar birliğinin Tarım Bakanımız ve TZOB Genel Başkanı Başkanlığında toplanıp borçların yeniden yapılandırılması ve üreticilerin taksitlerini ileri bir tarihe ertelenmesi gerekmektedir. Görüştüğümüz birçok üreticinin borçlarının Ziraat Bankası ve Tarım krediye değil Özel Bankalara olduğu bu nedenle siyasilerin ve bürokratların konuya bu taraftan bakmasında fayda var. Yoksa Üreticiye vaat edilenlerin geçmişte olduğu gibi bu günde hepsi boşta kalır” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.