enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

MÜSİAD ALANYA BAŞKANI DURUSOY BASIN EMEKÇİLERİNİN BAYRAMINI KUTLADI

MÜSİAD ALANYA BAŞKANI DURUSOY BASIN EMEKÇİLERİNİN BAYRAMINI KUTLADI
REKLAM ALANI
25.07.2022
157
A+
A-

MÜSİAD Alanya Başkanı Mustafa Durusoy 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, basın emekçilerinin bayramını kutladı.

Başkan Durusoy yayımladığı mesajda,

Basın Bayramınız Kutlu Olsun

“Her yıl 24 Temmuz’da Basında Sansürün kaldırılması nedeniyle kutlanmakta olan Basın Bayramının 114. yıl dönümüne gelmiş bulunmaktayız. 1876 yılında alınan bir kararla gazetelerin basılmadan önce sansür memurları tarafından kontrol edilmesinin, 24 Temmuz 1908 tarihinde 2. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle sona ermesi ve böylelikle basının toplum menfaatlerini gözeterek özgürce çalışmasını engelleyen ve temel işlevlerinden uzak kalmasına sebep olan sansürün kaldırılması nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1948 yılında alınan bir kararla her yıl 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kutlanması, 1971’de ise “bayram” olmaktan çıkmış ve adı, “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak değişmiştir.

Kamu görevini türlü zorluklara rağmen yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımız için motive edici bir güç olmakla birlikte, demokrasinin vazgeçilmezi olan iletişim ve düşünce özgürlüğünün her şeye rağmen işlediğinin de göstergesi olmuştur. Bu vesileyle, basın ve yayın kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanların “24 Temmuz Basın Bayramını”, şahsım, dernek üyelerimiz ve iş dünyası adına kutlarken, meslektaşlarınızdan ebediyete intikal edenleri de rahmetle anar, çalışmalarınızda başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI