enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

MİSAFİR İTALYAN VE FRANSIZ ÖĞRENCİLERDEN AGC’YE ZİYARET

MİSAFİR İTALYAN VE FRANSIZ ÖĞRENCİLERDEN AGC’YE ZİYARET
REKLAM ALANI
10.10.2023
17
A+
A-

Eczacı Güzin Velittin Bekiroğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kadının da Sözü Var Erasmus + KA210 projesi kapsamında Alanya’da yabancı öğrencileri misafir etti. 

Eczacı Güzin Velittin Bekiroğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu Kadının da Sözü Var (Women’s Word Also Matters) adlı Erasmus + KA210 projesi kapsamında İtalyan ve Fransız öğrenciler Alanya’ya geldi. Türkiye, Yunanistan ve Almanya’nın ortak yürüttüğü projenin ilk akışı olan Yunanistan’ın Selanik kentinden sonra Alanya’da buluşan öğrenciler, bulundukları kentlerde başarılı kadınların hikayelerini dinliyor, soru sorarak etkileşimde bulunuyorlar. Proje ile öğrenciler Avrupa ülkelerinden arkadaşlarıyla doğada spor yapma, farklı kültürlerle tanışıp kaynaşma, İngilizce konuşma becerilerini geliştirme ve farklı yerler gezip görme olanağı da buluyor. 

‘KADININ DA SÖZÜ VAR’

Politika, ekonomi ve sosyal alanlarda kadınların erkeklerle eşit söz sahibi olabilmesi ve kadınların bu alanlarda daha fazla yer alması amacıyla başlatılan projenin amacı kız öğrencilerin politik, ekonomik ve sosyal meselelere daha fazla ilgi duymalarını sağlamak için, onları yönetim sistemleri ve politikada aktif kadınlarla tanışmalarını sağlamak. Yerel yönetimlerin işleyişi, Türkiye’de politika ve kadın politikacıların rolü ve gençlere tavsiyeler konulu sohbet etmek olarak belirlendi. Bu kapsamda öğrenciler; Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek Başkan Gaye Coşkun ile görüş alış verişinde bulundular. Gazetecilik mesleği ve kadınlar için gazetecilik mesleğinin zorlukları hakkında bilgi alan öğrenciler sorularına da yanıt aradılar.

REKLAM ALANI