enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

KUTLU YOLCULUK İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

KUTLU YOLCULUK İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
REKLAM ALANI
13.10.2022
134
A+
A-

“UMRE HAZIRLIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere Alanya’dan kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik umre hazırlık semineri düzenlendi.

Alanya Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu kapsamında “Servisli 15 Günlük 5.Tur, Servisli 11 Günlük 8.Tur, Otel 11 Günlük 6.Tur, Yürüme Mesafeli15 Günlük 6.Tur, Servisli 11 Günlük 7.Tur ve Servisli 24 Günlük 4. Tur” umre programına kayıt yaptıran 16 vatandaşa yönelik umre hazırlık semineri düzenlendi.

Emine Özmüftüoğlu Camii İmam Hatibi Mustafa Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin ilk gününde Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından “Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti; Emine Özmüftüoğlu Camii İmam Hatibi Mustafa Şimşek tarafından “Ana Hatlarıyla Umre Menasiki”; Vaiz Fatma Türkben tarafından ise “Kadına Özgü Konular” anlatıldı.

Seminerin ikinci gününde ise Vaiz Yakup Kılıç tarafından “Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine, Umrenin Hikmeti, Umredeki Sembollerin Anlamı”; Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli tarafından ise “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik ve Umre Yolcuları için Temel Sağlık Bilgileri” konuları anlatıldı.

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen kursta umrecilere ayrıca genel ve idari konularla ilgili bilgiler verildi.

REKLAM ALANI