enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Karadağ Coştu..

Karadağ Coştu..
REKLAM ALANI
13.03.2019
1.608
A+
A-

Haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i topa tuttu. Antalya Büyükşehir’in Alanya’ya yaptığı hizmetleri sert bir dille eleştiren Karadağ, açıklamasında şunları söyledi: “Yönetim değişikliğinden sonra Alanya’da kırsal kesimlerde çok yoğun bir çalışma içerisine girdik. Gördüğüm kırsala hiçbir hizmet verilmemiş. Yollar berbat, gençler işsiz. Turizm de çalışan gençlerimiz 4 ay Alanya’da çalıştıktan sonra köylerinde boş boş geziyorlar. Bu insanlar iş istiyorlar. Yaşadıkları kırsalda yolları çok kötü, içme suları yok. 21. yüzyılda bu gerçekten çok ayıp ve utanç verici bir olay. Büyükşehir Yasası’na göre kırsal kesimlerdeki bütün hizmetlerin çoğunluğunu Büyükşehir vermek durumunda. Ancak gördük ki büyükşehir kırsal da hiçbir çalışma yapmamış. Yaptığımız saha çalışmalarında gördük ki, halkımızın gerçekten çok yoğun bir ilgisi var. Çünkü artık bıkmışlar. ‘Bizi bu işsizlikten kurtarın’ diyorlar. Sanayide dükkânlar bomboş.

İYİ Parti ile birlikte tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran Karadağ, seçildikleri takdirde bu sorunları çözeceklerini söyledi. Karadağ, “Antalya’da Muhittin Böcek başkanımız, Alanya’da Abdullah Sönmez başkanımız seçildiği takdirde sizleri temin ediyorum, bu sıkıntıların birçoğu atlatılacaktır. 5 yıl içerisinde özellikle kırsaldan merkeze müthiş bir göç var. Bizim dönemimizde şehirden köye göç olacak. Çünkü Oralarda iş istihdamını, yaşam koşullarını çok daha iyi bir hale getireceğiz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’in seçim çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren Karadağ, “Muhittin Böcek, seçim çalışmaları için de ayın 18-19’unda burada olacak. Yoğun bir program hazırladık. Ayaklarının altını patlatana kadar gezeceğiz. Milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz de geliyor. Onları da seçim programlarına dahil edip çalışıyoruz

Bir turizm şehri böyle olmaz diyen Başkan Karadağ,” Alanya uzun süre medeniyetleri yaşatan bir noktada. Doğudan batıya kadar bütün turistik değerlerimiz, kültürlerimiz yeraltında. Hiçbir çalışma yok. Turizmi sadece otel, kum, güneş olarak çalıştırmak, turizm çalışması değildir. Bu konuda Muhittin Böcek başkanımız gerçekten çok titiz. Özellikle inanç ve kültür turizmine çok ağırlık verip, burada bu çalışmayı yapacağız. Sadece yabancıların inanç ve kültürleri değil. Mesela Gülevşen diye bir camimiz var. Tarihi bir cami ama mezbelelik içerisinde. Alanya’da gerçekten ciddi bir çalışma yapılmamış. Eskiden ne yapılmışsa oturulmuş. Ama lafa gelince, ‘Yatırım için paramız yok’ deniyor. Paranız yoksa bu kadar şeyi neden betona gömüyoruz. Ne zaman biteceği belli olmayan müthiş bir para. O paranın tamamıyla bugün turizm yatırımı yapılsa, turizm gelirleri bu ülkede 2 yılda o yatırımı halka dağıtırdı. Bu ülkenin zenginlikleri çok çok fazla. Ancak biz gittiğimiz yerlerde bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Buralarda Yörük kültürü var. Bizim insanımız yaz aylarını yaylalarda geçiriyor. Yayla yollarına, kırsala yatırım yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.