enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2824
EURO
37,2038
ALTIN
2.979,95
BIST
9.061,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
26°C
Antalya
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
26°C

İSRAİL DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR

İSRAİL DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR
REKLAM ALANI
A+
A-

BM: İSRAİL TANKLARI LÜBNAN’DAKİ BARIŞ GÜCÜ ÜSSÜNE GİRDİ
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail tanklarının Lübnan’ın güneyindeki barış gücüne ait bir üssün kapısını kırarak içeri girdiğini duyurdu.
Dün (12 Ekim), Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) katkıda bulunan aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülke, ortak bir bildiri yayınlamış ve İsrail’in UNIFIL’e saldırılarını kınamıştı.
Reuters’ın haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM’ye UNIFIL barış gücü askerlerinin Lübnan’daki çatışma alanlarından tahliye edilmesi için çağrıda bulundu.
Çağrının ardından UNIFIL, tankların bir üssün kapısından zorla girilmesi de dahil olmak üzere İsrail’in bir çok ihlali olduğunu bildirdi.
Netanyahu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hitaben şöyle konuştu: “UNIFIL’i Hizbullah’ın kalelerinden çekmenizin zamanı geldi.”
TRT Haber’in aktardığına göre iki İsrail tankının Ramyah’taki BM üssüne girdiği olayda 15 BM askeri hafif şekilde yaralandı.
Sabah yerel saatle 06.40 sıralarında ateşlenen bir silahtan çıkan duman nedeniyle 15 BM askerinin hafif yaralandığını belirten UNIFIL’in açıklaması şu şekilde:
“Son günlerde dördüncü kez İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeliyle mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatıyoruz.
Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı uluslararası insancıl hukukun ve 1701 sayılı kararın ağır bir ihlalidir.
UNIFIL’in yetki alanı, operasyon bölgesinde hareket özgürlüğünü öngörmektedir ve bu konudaki her türlü kısıtlama 1701 sayılı kararın ihlalidir.
İsrail ordusundan bu şok edici ihlaller konusunda bir açıklama talep ettik.”
UNIFIL’E ÜÇ SALDIRI
Reuters, İsrail ordusunun Güney Lübnan’da BM Lübnan Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) askerlerine ateş açtığını duyurmuştu.
Saldırılardan birindeyse UNIFİL askerlerinin bulunduğu gözetleme kulesi tank atışlarıyla hedef alındığı belirtilmişti.
Kulenin tank ateşi altında kalması sonucu iki barış gücü askeri düşerek hafif şekilde yaralanmıştı.
Türkiye dahil 34 ülkeden İsrail’e ortak tepki gösterdi.

REKLAM ALANI