enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

HÜSEYİN KOÇAN: “2024 YILI TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYECİLİĞİ’NİN DE MİLADI OLACAK”

HÜSEYİN KOÇAN: “2024 YILI TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYECİLİĞİ’NİN DE MİLADI OLACAK”
REKLAM ALANI
A+
A-

Erzurum siyasetinin dinamiklerinden, AK Parti teşkilatının her kademesinde başarılı çalışmalara imza attıktan sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanvekili, bu dönemde ise başkan başdanışmanı olan Hüseyin Koçan, Aziziye Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra açıklama yapan Hüseyin Koçan, “2024 Yılı Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği’nin de miladı olacak” dedi. AK Parti’de uzun yıllar siyasetin içerisinde yer alan son dönemde de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı olup, Kent siyasetinin tanınan isimleri arasında yer alan Hüseyin Koçan, “Dünya Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin ‘Bundan böyle hiçbir bir şey eskisi gibi olmayacak’ sözünü ifade ederek kurduğu Erdemliler Hareketi’nin 21 yıldır bir mensubu olmanın onur ve gururunu yaşadık. 21 yıldır şehrimizde AK Parti’mizde bize verilen her görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Şimdi de elde ettiğimiz bu tecrübeyi adı gibi Aziz olan Aziziye ilçemizde kullanmak; gelişen, değişen ve büyüyen şehir Erzurum’un lokomotif bir gücü olacak Aziziye için bu ulvi göreve talip olduk” dedi.

“KALKINMA YERELDEN BAŞLAR”
Başkan Aday Adayı Koçan, yerel yönetimlerin şehirlerin gelişimindeki önemini şöyle anlattı: “Ülkemizdeki değişim ve dönüşümün lokomotif gücü olan belediyelerimiz, şehirlerin kronikleşmiş sorunlarını çözerek kalkınmayı yerelden sağlıyor. Bugün gelinen noktada Devlet idaresinin muazzam bir yapıtaşı olan yerel yönetimlerimiz, istikrarla büyüyen Türkiye’nin bilindiği gibi yol haritasını oluşturmaktadır. Bir ülkenin toplumsal gelişmesi, yerel yönetimlerin varlığı ve gelişme düzeyi ile yakından ilgilidir. Devlet Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin belediyecilikle ilgili çok güzel bir tanımlaması var. Liderimiz der ki ‘Belediyecilik, şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir’ Evet biz de alanında en yetkin olan ekibimizle birlikte Aziziye ilçemizi her alanda geliştirip, büyütmeye ve termal turizmde de zirve bir ilçe yapmayı hedefliyoruz.”

“GÜÇLÜ BİR KADRO VE YENİLİKÇİ BİR EKİBE SAHİBİZ”


AK Parti Aziziye Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Koçan, “İnsan odaklı AK siyasetimizde vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyeti bizim temel önceliğimiz olmuştur” diye konuştu. Koçan, şunları kaydetti: “Güçlü bir kadro ve yenilikçi bir ekibe sahibiz. Bizim siyaset anlayışımız insan odaklıdır. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir ilkesi’ bizim düsturumuzdur. Bizim davamız gönüllere girmektir, halkın duasını almak, Hakk’ın rızasını kazanmaktır. Siyaset aynı zamanda bir ahlaktır, edeptir ve erkândır. Büyüklerimizin bir sözü vardır, bu bizim de şiarımızdır; ‘Başta devlet dilde himmet, elinde fırsat varken tut elinden düşkünlerin saadet sana yarken, kimseye baki değildir mülkü devlet simüzer, bir harap olmuş gönlü tamir ekmektir asıl hüner…’ İşte bu şiarla medeniyet ve kültürlerin beşiği olan Erzurum’un modern Aziziye ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmetkâr olmak, doğası, çevresi, tarihi, sosyal ve kültürel yaşamıyla uyum içinde olan bir Aziziye’yi inşa etmek için AK Parti’mizden aday adayı olduk.”

HÜSEYİN KOÇAN KİMDİR?


Hüseyin Koçan, 1969 yılında İspir’de dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Yerel Yönetimler bölümlerinden mezun olan Koçan, Burak Tekstil ile birlikte ithalat ve ihracat alanında yetkin olan Erzurum markasıyla İstanbul’da iş dünyasında adından sürekli söz ettiren marka ürünleri dış pazara entegre eden üretim merkezleri ve atölyeler kurdu. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nda bir dönem Yönetim Kurulu Üyesi olan Koçan, sırasıyla Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı, İl Başkanvekili, İl Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanlığı Erzurum İl Temsilcisi, Yakutiye Belediyesi İlçe Meclis Üyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyon Başkanı, Hukuk Komisyonu Başkanı, Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı görevlerinde bulundu. Hüseyin Koçan, Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Erzurum İl Milli Eğitim Danışma Kurul Üyesi ve Erzurum Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı Üyesi görevlerini de ifa etti. Koçan, AER Assembly of European Regions Avrupa Bölgeler Meclisi Üyesi, Belçika, Norveç, Gürcistan ve Avusturya ülkelerinde yapılan toplantılarında Türkiye, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum ölçeğinde turizm ve kültür, iklim değişikliği ve küresel ısınma, göç, göçmen ve mülteci konularındaki çalışmalarda aktif rol aldı. Koçan, UCLG-MEWA Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı çalışmalarında da görev aldı.

REKLAM ALANI