enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“HER ÖĞRETMEN BİR İLK YARDIMCI”

“HER ÖĞRETMEN BİR İLK YARDIMCI”
REKLAM ALANI
30.11.2021
322
A+
A-

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) ‘Her Öğretmen Bir İlkyardımcı’ projesi başarıyla tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında ALKÜ’de sürdürülen ‘Her Öğretmen Bir İlkyardımcı’ projesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı ile İlkyardım ve Afet Bilinci Kulübü tarafından başarıyla tamamlandı. Dört aşamadan oluşan projenin ilk aşamasında 7 İlk ve Acil Yardım Programı öğrencinim İlkyardım Eğitmeni sertifikası alması sağlandı. 2. ve 3. aşamasında Öğretmen adayı üniversite öğrencilerine ve bir grup ortaokul öğrencisine ilkyardımın önemi anlatılarak, ilkyardım eğitimi verildi ve sonrasında Alanya Kalesine doğa yürüyüşü yapıldı. Son olarak Sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetinin gerçekleştiği projede 53 ortaokula İlkyardım çantası dağıtıldı.

 

Projenin gerçekleştirilmesinin ardından bir değerlendirmede bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arife Albayrak Coşar, “Projemizdeki amacımız gençlerimizin, yardımlaşma, hayat kurtarma, paylaşma gibi konularda duyarlı birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. Bununla birlikte gençlerimize kendilerini ifade etme ve kendi güçlerinin farkında olmaları konularında katkıda bulunmayı amaçladık. Projemiz, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ilk Gençlik Projesi olması nedeni ile de ayrı bir öneme sahiptir. Bu başarının önümüzdeki yıllarda üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize de örnek olacağına yeni güzel projelerin geleceğine inanıyorum. Projemize desteğinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Üniversitemiz Rektörlüğüne ve sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI