enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

HELAL OLSUN ELAZIĞ’LI GENÇLERE

HELAL OLSUN ELAZIĞ’LI GENÇLERE
REKLAM ALANI
21.02.2021
386
A+
A-

Elazığ’da bir grup genç, hayırseverlerin sunduğu destekle vatandaşların biriken borçlarını ödüyor.

İki yıl önce bir araya gelen, esnaf, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 25 genç, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan, “zimem defteri” geleneği ile dar gelirli ailelerin esnafa olan borcunu ödemek için hayırseverlerle iletişime geçti.

İlde yürüttükleri hizmetlerle “gönül elçileri” olarak tanınan gençler ihtiyaç sahibi ailelerin yoğunlukla yaşadığı mahallelere giderek, muhtar ve esnafla görüştü.

Gönüllü gençler bu görüşmeler neticesinde hayırseverlerin katkısıyla vatandaşların biriken kira ile kasap, bakkal ve fırına olan borçlarını ödüyor, onlara gıda desteği de sunuyor.

Bu iyilik hareketinde hayırseverler ile aileler arasında köprü olan gençler sayesinde, sadece bir yılda ödenen borçlar 100 bin liraya ulaştı.

“HEM AİLELER HEM HAYIRSEVERLER MUTLU OLUYOR”

Gençlerden Musap Tanyıldızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü arkadaşları ile ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Devletin vatandaşlara gereken yardımı yaptığını ancak gençler olarak bu yardıma bir nebze olsun katkı sunmak istediklerini ifade eden Tanyıldızı, “Gönüllü gençler olarak hayır sahibi ile hayrı kabul edenler arasında köprü vazifesi görüyoruz. Ne hayrı yapan kime hayır yaptığını biliyor ne de hayrı kabul eden kimden hayır geldiğini biliyor.” dedi.

Tanyıldızı, hayırseverlerin emanet ettiği para, gıda, kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, ilde geçen yıl yaşanan depremden sonra çalışmalara daha çok ağırlık verdiklerini aktardı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,