enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

BÜYÜK USTA, DUAYEN GAZETECİ HALİT KIVANÇ HAYATINI KAYBETTİ

BÜYÜK USTA, DUAYEN GAZETECİ HALİT KIVANÇ HAYATINI KAYBETTİ
REKLAM ALANI
A+
A-

Usta sunucu, maç spikeri Halit Kıvanç 97 yaşında hayatını kaybetti.

Merhumun cenazesi Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.
Türkiye’nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularından Kıvanç’ın vefatını oğlu yazar Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından duyurdu.
Ümit Kıvanç, hesabından “Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun.” paylaşımında bulundu.
Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden Halit Kıvanç’ın cenazesi 27 Ekim’de öğleyin Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

TÜRKİYE’DE YAYINCILIĞIN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SUNDU

Halit Kıvanç, 1925’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kıvanç, 3 ay hakimlik yaptıktan sonra hayatına gazeteci olarak devam etmeye karar verdi. Yaklaşık 1 yıl BBC’de çalıştıktan sonra yurda dönen Kıvanç, Türkiye’de yayıncılığın gelişimine büyük katkı sundu.
Mesleğinin hakkını hep veren Kıvanç, ilk günlük spor gazetesini çıkardı, Papa ile röportaj yapan ilk Türk gazeteci oldu.

BAZEN ÇOCUKLARA, BAZEN MÜZİKSEVERLERE SESLENDİ

TRT, yayın hayatına başladığında ekranın ilk yüzlerinden biriydi. Bazen çocuklara seslendi, bazen müzikseverlere.
Döneminin tüm olimpiyat organizasyonları izleyiciyle onun anlatımıyla buluştu. Hemen hemen her alanda yayıncılık yapsa da en çok futbol sunuculuğu ile tanındı Halit Kıvanç.

REKLAM ALANI