enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

“Geleceğe Nefes Olmak İçin” 400 Bin Ağaç..

“Geleceğe Nefes Olmak İçin” 400 Bin Ağaç..
REKLAM ALANI

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Alanya’da yoğun tempo ile çalışmalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 11 milyon ağaç dikiminin Alanya ayağına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Alanya’da ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Alanya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Çavuşoğlu, törenin ardından üniversitenin bahçesinde Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına katıldı.

Ağaç dikim programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de telefon bağlantısı kuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım biz şuanda Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi’ndeyiz, sizlerin teşrifleriyle kurulan üniversitemizde biraz önce sahada ve masada güçlü dış politikasını öğrencilerimizle paylaştık. Şimdi bizde geleceğe nefes diyerek buradan gençlerimizle beraber, Valimiz, Milletvekillerimiz, üniversite rektörlerimiz ve Alanya Belediye Başkanımız ve tüm yetkililerimiz ile beraber ağaç dikiyoruz. Bugün Antalya’da 203 bin ağaç dikilecek. Şuan itibariyle vatandaşlarımızın da destekleriyle 240 bine ulaştık. Öyle görülüyor ki yıl sonuna kadar 400 bin civarında ağacı ‘Geleceğe nefes olmak’ için Antalya’da arkadaşlarımız ile birlikte dikmiş olacağız. Buradan Ankara bulunan tüm konuklara sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

Canlı yayın bağlantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Antalya’ya tabi 400 bin ağaç yakışmaz. Antalya’ya şöyle milyonları konuşmamız lazım. Antalya burası ve çok ağaç kaybettiğimiz bir yer. Burada fidanlarımızı, ağaçlarımızı biliyorsunuz bu zalimler yaktılar. Onun için yeniden buraları bizim yeşile inşallah bürümemiz lazım. Boyamamız lazım demiyorum, dikkat et. CHP’li belediyeler çıkışı nerede buldular? Evleri, bu yanan yerleri boyamakla buldular. Biz ise doğal neyse bunu yapıyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Çavuşoğlu beraberindeki heyet ve öğrenciler kampüs içindeki fidanları toprağa verdiler. Ardından Çavuşoğlu, kampüs girişindeki alanda kendi adının verdiği zeytin fidanını toprakla buluşturdu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.