enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

“Gazeteciler korku ve baskı ile çalışmak istemiyor”

“Gazeteciler korku ve baskı ile çalışmak istemiyor”
REKLAM ALANI
23.07.2019
758
A+
A-

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, basında sansürün kaldırılışının 111. Yılı dolasıyla yayınladığı mesajda, gazetecilerin sorunlarına değinerek “Gazeteciler korku, kaygı ve baskı ile çalışmak istemiyor”dedi.

Başkan Gaye Coşkun’nun mesajı şöyle,  “Tarihe baktığımızda, 24 Temmuz, Osmanlı İmparatorluğunda İkinci Meşrutiyetle (1908) birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeler. Gazeteciler için önemi yadsınamayacak ölçüde büyüktür. O gün gazeteciler, padişahım emriyle gazetelerine, matbaalarına gazete sayfalarını denetlemeye gelen sansür memurlarını içeriye sokmamışlar, ertesi gün ilk kez gazeteler sansürsüz yayınlanmıştır. Bu anlamda baktığımızda 24 Temmuz, bir bayram değil, basında özgürlük günüdür aslında.

Süreç içinde basın bayramı ya da basın özgürlük günü olarak kutlanan 24 Temmuz, gazeteciler için günümüzde gizli sansürün devam ettiği bir süreci de tanımlamaktadır. Gazetecilik belki de tarihin en güç döneminden geçerken, mesleğin çilekeşi muhabir, kameraman ve foto muhabirleri ayakta kalma adına zorlu bir sınav veriyorlar. İşsizlik, psikolojik ve fiziksel şiddet gazetecileri tehdit etmeye devam ediyor. Gazeteciler Basın İş Kanuna göre çalışma ortamı bulamıyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de medya zor bir süreçten geçiyor ve bu süreç en çok da medya özgürlüğünü olumsuz etkiliyor. Meslek ilkeleri çerçevesinde yapılan haber, eleştiri ve yorumların bile suç sayılabileceği bir dönem yaşanıyor. Gazeteciler suç işleme ayrıcalığı istemiyor ancak, halkın haber alma hakkını kullandırırken, korku, kaygı ve baskı ile çalışmak da istemiyor. Bu nedenlerle de 24 Temmuz’lar buruk kutlanıyor. Her şeye rağmen meslekte birlik olma, mesleki dayanışmayı sembol etmesi açısından önemli olan 24 Temmuz’da gazeteciler bir kez daha inanç ve cesaretle işlerini yapacak. Demokrasinin olmazsa olmazı şeffaflık ve basın özgürlüğü için mücadelemiz sürecektir.

Bu duygularla tüm meslektaşlarımın Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlarım.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.