enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0386
EURO
37,8608
ALTIN
2.800,80
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

EROS’UN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMİ

EROS’UN KATİLİNE İYİ HAL İNDİRİMİ
REKLAM ALANI
A+
A-
İstanbul’da bir sitede “Eros” isimli kediye işkence ederek katleden İbrahim Keloğlan’ın tutuksuz yargılanacağı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Eros için adalet isteyen hayvanseverler mahkeme salonuna sığmadı. Keloğlan hakkında 2 yıl 6 ay ceza ile yurt dışına çıkış yasağı verildi.

İstanbul Başakşehir’de 1 Ocak’ta İbrahim Keloğlan tarafından asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek katleden “Eros” isimli kedinin davasının ikinci duruşması bugün saat 10.30’da Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda görüldü.

TEPKİLERİN ARDINDAN YENİDEN YARGILAMA

Keloğlan’a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasına gelen tepkilerin ardından yeniden yargılama bugün başladı. Avukatlar ve hayvanseverler, ilk duruşmada serbest bırakılan Keloğlan hakkından en üst sınırdan ceza verilmesini bekliyor.

MAHKEME SALONUNA SIĞMADILAR

Eros için adalet isteyen vatandaşların mahkeme salonuna sığmadığı görüldü. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı. Hayvanseverler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

Sanık İbrahim Keloğlan savunmasına başladı.

Keloğlan’ın savunmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Ben bir suç makinesi değilim. Bir anlık öfke ile yaptım. 8 Şubat’taki duruşmadan sonra köylere giderek kedi maması dağıttım, barınaklara bağışta bulundum, bana terapi gibi geldi. Benim görüntülerimi yayanlar halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiler. Ben öyle bir insan değilim. Yine bazı kişiler tarafından iftiralarla bu olay sebebiyle bütün bilgilerim insanların eline geçti. Eşim ve ailem büyük bir kaosun içine atılarak insan içine çıkamayacak duruma geldi.”

Keloğlan’ın avukatı, “Sosyal medyada tek yönlü bakılıyor. Ben de bir kedi sahibiyim, müvekkilim halk nezdinde zaten cezasını çekmiştir” dedi. Müşteki vekilleri tepki gösterdi.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ

Savcı mütalaasını verdi. Mütaalada, “Sanık, kediyi kaçmasına rağmen ısrarla takip etmiş, merhametsiz ve acımasız bir şekilde canavarca hisle öldürmüştür. Tüm deliller doğrultusunda sanık hakkında üst sınırdan ceza verilmesini ve tutuklanmasını talep ediyorum” denildi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Keloğlan hakkında iyi hal indirimiyle 2 yıl 6 ay ceza ile yurt dışına çıkış yasağı verildi.

REKLAM ALANI