enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

DÜNYA ŞOKTA, LÜBNAN’DA ULUSAL YAS

DÜNYA ŞOKTA, LÜBNAN’DA ULUSAL YAS
REKLAM ALANI
04.08.2020
496
A+
A-

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın nedeni henüz netleşmedi. Yerel televizyon kanalları, Beyrut limanındaki patlamanın havai fişek deposunda yaşandığını bildirdi. Patlayıcı saklanan depolarda patlama yaşandığına dair iddialar da ortaya atıldı.
Ancak Lübnan iç istihbarat servisinin başkanı Abbas İbrahim, limandaki patlamanın yüksek infilak niteliğine sahip materyallerin bulunduğu bir bölümde gerçekleştiğini söyledi.
Lübnan Sağlık Bakanı Hamid Hassan, patlamada en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 700’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, patlamanın kurbanları için Çarşamba gününün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.
Diyab daha sonra televizyondan yaptığı açıklamada “Söz veriyorum bu felaket hesap sorulmadan geçip gitmeyecek… Sorumlu olanlar bedelini ödeyecek” dedi. Lübnan Başbakanı “Bu tehlikeli depo hakkında 2014 yılından beri ortada olan gerçekler açıklanacak” diye ekledi.

Associated Press patlama sonrasında çok sayıda insanın etrafa saçılan cam parçaları ve enkaz nedeniyle yaralandığını ve hastanelerin kan bağışı çağrısında bulunduğunu bildirdi.
Fransız haber ajansı AFP ise Beyrut’un alışveriş bölgesi Hamra’da hemen hemen tüm dükkanların camlarının kırıldığını ve birçok otomobilin de zarar gördüğünü belirtti.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA
Adının açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan İsrailli bir yetkili, İsrail’in Beyrut’taki patlamayla “bir ilgisi bulunmadığını” söyledi.
İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ise N12 haber kanalı yaptığı açıklamada, patlamanın büyük olasılıkla yangın nedeniyle yaşanan bir kazadan ötürü gerçekleştiğini belirtti.
Patlamanın Kıbrıs’ta da hissedildiği bildirildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.