enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası

Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası
REKLAM ALANI
19.11.2017
1.050
A+
A-

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci halk sağlığını etkileyen önemli sorunlardan biri.Uzmanlar Antibiyotik direnci sağlığı etkiliyor diyor.

Antibiyotik Farkındalık Haftası nedeniyle yapılan açıklama da, Akılcı olmayan ilaç kullanımı, antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığı ve şiddetinin artmasına sebep olur denildi. Buna bağlı olarak hastaların tedaviye olan uyumunu azaltabilir ve sonuç olarak tedavi maliyetlerinin yükselmesine neden olabilir.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından antibiyotik direnci konusunda farkındalık oluşturulması, iyi uygulamaların teşvik edilmesi amacı ile 18 Kasım’ı içine alan hafta ‘Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası’ olarak belirlenmiştir.
Hafta nedeniyle yapılam açıklamada etkinlikler konusunda da şu bilgiler verildi.İl Sağlık Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Hastanelerde akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında farkındalık yaratmak amacı ile eğitimler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Eğitim ve bilgilendirmeler okullarda, hasta bekleme salonlarında, köy kahvehanelerinde ve Kuran Kursları gibi yerlerde gerçekleştirilmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.