enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2519
EURO
37,5991
ALTIN
2.926,71
BIST
9.168,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
REKLAM ALANI
A+
A-

ATM’LERDE BİR DEVİR DEĞİŞİYOR.  Bir yılı aşkın süredir uygulanan sıkı para politikalarına rağmen ekonomi yönetimi, Türkiye’deki yüksek enflasyonu hedeflenen ölçüde düşürmekte başarılı olamadı.

Türk lirasında yaşanan yüksek değer kaybına rağmen yeni banknot basımına onay vermeyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların para çekme ve yatırma işlemlerinde büyük sıkıntılar yaşamasına neden olurken, ATM işlemlerinde yapılan peş peşe değişikliklere bir yenisi eklendi.
BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni dönemde uygulanacak düzenlemenin detaylarını aktarırken, ATM’lerde yaygın kullanılan şifrelerin kalıcı olarak bloke edileceğini belirtti.
Bankacılık sektörü kaynaklarından alınan bilgilere göre BDDK’nın, Türkiye’de yaygın olarak kullanılan şifrelerin listesini bankalar ile paylaştığı belirtilirken, yeni dönemde ‘1453,1923, 1234, doğum tarihleri ve plaka kodları ikilemeleri’ gibi şifrelerin banka ve kredi kartları için kullanılamayacağı aktarıldı.
Yapılacak değişikliğin bugün den itibaren uygulanmaya başlanmasının beklenildiğini aktaran Babuşçu, düzenlemeye gerekçe olarak son günlerde artış gösteren banka ve kredi kartı hırsızlıklarını gösterdi.
KARTINI ATM’YE TAKANLAR BU UYARI İLE KARŞILAŞACAK
Halihazırda BDDK tarafından belirlenecek yasaklı şifreler listesinde yer alan bir parolaya sahip olan kullanıcılar, ATM aracılığıyla yapacakları ilk işlemde uyarı mesajı ile karşılaşacak. Yapılan yönlendirme ile şifre değiştirme ekranına aktarılacak olan kullanıcılardan yeni şifrelerini belirlemeleri istenecek.
Kullanıcılar, söz konusu değişikliği yapmak içinse ATM kullanmak zorunda değil. Değişiklikten etkilenecek olan banka müşterileri, arzu etmeleri halinde İnternet ya da mobil şube aracılığıyla kart şifreleri anlık olarak değiştirebilmekte.

 

 

 

 

REKLAM ALANI