enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“Bir Açılışta Alanya Belediyesinden”

“Bir Açılışta Alanya Belediyesinden”
REKLAM ALANI
10.02.2019
769
A+
A-

Alanya Belediyesinin yaptırdığı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Cenaze Hizmetleri Binasının açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, açılışa katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Binayı vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Cenaze ve defin işlemleri ile ilgili tüm hizmetleri tek çatı altında topladıklarını ve Cenaze Hizmetleri Binasının, 4 üniteli morgu, otopsi ve savcı odası, cenaze yıkama odaları, bekleme salonları, mescit, üstü kapalı yarı açık cenaze namazı kılma alanı ve depolama alanlarıyla vatandaşların tüm ihtiyaçlarına daha kolay,  daha huzurlu ve daha ferah bir ortamda ulaşabilme imkanı sunduğunu söyleyen Başkan Yücel “ Yaklaşık 1.5 Milyonluk (1 MİLYON 256 BİN TL)  yatırımla inşa ettiğimiz Cenaze Hizmetleri Binamız, Alanya’ya kazandırdığımız bir çok sosyal belediyecilik hizmetlerimizin en güzel örneklerinden biridir. Biz, sadece iyi günde değil, vatandaşlarımızın en zor günlerinde de yanlarındayız “ dedi.

Biz, Alanya’da sosyal belediyeciliğin en güzel, en başarılı örneklerini uyguladık. Evde bakım, sağlık taraması, diyetisyen hizmetimiz, engelli merkezimiz, engelsiz yaşam atölyemiz, engelli servisimiz, destek kart, hoş geldin bebek projemiz, ambulans ve nakil hizmetlerimiz gibi birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya gayret ettik diyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü, “5 yılda 18 Milyon TL’lik sosyal hizmet yatırımı gerçekleştirdik.  Gelecek 5 yılda da vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak, onların dertlerine derman olmak, daha çok insana ulaşmak, hem de ulaşılabilir olmak en önemli, en büyük projemiz olacaktır. Biz gönül insanıyız; Gönüllere girebiliyorsak, “Allah sizden razı olsun” dedirtebiliyorsak, insanlarımızın hayır dualarında yer alabiliyorsak kendimizi başarılı sayarız. Bizim hizmet anlayışımız budur.

Biz, her zaman sosyal hizmetler, sağlık, eğitim ve istihdam önceliğimiz olacak demiştik. 2015 yılında Mahmutlar Ek Hizmet Binamızın birinci katını, Alanya Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak kullanılması için 10 yıllığına ücretsiz olarak tahsis ettik. Yine, bugün açılışını yaptığımız Hasta ve Hasta YakınlarıSosyal Tesisi’nin yerini de Büyükşehşir Belediyemize karşılıksız olarak verdik. Tosmur Mahallemize, Cumhuriyet Mahallemize ve Çayarası’na sağlık ocakları yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi de Küçükhasbahçe Mahallemizde yeni bir sağlık ocağının inşaatına başladık.

Halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için sağlık alanındaki yatırım ve hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz.

Yerel yönetimler olarak eğitim konusunda üzerimize düşen sorumluluklar olduğunun bilinciyle Alanyamızda eğitim kalitemizin yükseltilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Alanya’daki 5 yıllık hizmet süremizde doğu ve batı mahallelerimizde 2 liseyi belediyemiz ve hayırseverlerin destekleri ile eğitim-öğretime kazandırdık. Ayrıca kırsaldaki kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Kız öğrenci yurdunu 2 yıl önce hizmete açtık. Şu an 105 tane kız çocuğumuz bu yurtta barınarak eğitim-öğretimine devam edebiliyor. 5 yılda üniversiteyi kazanan 6 bin öğrencimize 2 milyon 797 bin TL’lik burs sağladık. Eğitimin tüm kademesindeki kurumların ihtiyaçlarını karşılamayı her zaman bir görev bildik. Bunların yanında merkez ve mahallelerde yaşayan gençlerimizin spor, sanat ve kültürle uğraşması için yeni sosyal alanlar, spor tesisleri ve kültür merkezleri yaparak, onların hizmetine sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.

5 yılda Alanya’ya çok büyük hizmetler kazandırdık, yapılamaz denilenleri yaptık; inşallah bundan sonra da eğitimden sağlığa, sosyal projelerden halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal alanlara kadar Alanya’yı hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Çalışmakla, hizmetle, gayretle, vatandaşlarımızla iç içe geçen 5 yılı geride bırakırken geleceğe ümitle bakıyoruz. İnşallah bizleri Cumhur İttifakı Adayı olmaya layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi mahcup etmeyeceğiz. Güçlü bir Türkiye, Güçlü bir Antalya, Güçlü bir Alanya için Sayın Bakanımızla,  Sayın Menderes Türel Başkanımla, teşkilatlarımızla işbirliği, uyum ve beraberlik içinde çalışacağız.

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte kazanacağız.

Sayın Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri ile Alanya bir çok ilden daha büyük hizmet ve yatırımlara kavuştu. Sayın Bakanıma sizlerin huzurunda Alanya halkı adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah Alanya, gelecek dönemde de Cumhur İttifakı’nın ve Bakanımızın farkını fazlasıyla hissetmeye devam edecektir.  İnşallah bu kutlu birliktelik hizmetlerimize de yansıyacak, kazanan Alanya olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin “üretken belediyecilik” misyonu ile AK Parti’nin “gönül belediyeciliği” anlayışını birleştirerek Alanya’yı şaha kaldıracağız.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; birbirimize olan desteğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürecek. İnanıyorum ki; Antalya’da Menderes Başkanıma en büyük destek yine Alanya’dan gelecektir.

Sözlerime son verirken 5 yıllık görev sürecimizde bizlere her zaman güvenen, destekleyen, gösterdikleri sevgiyle bizim çalışma şevkimizi arttıran değerli Alanya halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah halkımızın teveccühleri ile yeni dönemde de Alanya’ya hizmet aşkımızla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz “ diyerek sözlerini katılanlara teşekkür ederek bitirdi.

“BİZİM İTTİFAKIMIZ SIRTINI KANDİL‘E DAYAYANLARLA DEĞİL”

Alanya Belediyesi tarafından yaptırılan Cenaze Hizmetleri Binası’nın açılış törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, liderlerin bir araya gelip, gönül birlikteliğini ‘Cumhur İttifakı’na dönüştürdüklerini belirtti. Cumhur İttifakı’nın, birlik ve beraberliği kapsadığını dile getiren Çavuşoğlu, “Bizim ittifakımız, menfaat ittifakı değil. Bizim ittifakımız, milletin bekası için. Bizim ittifakımız, vatana, millete ihanet içinde olanlarla değil. Bizim ittifakımız, sırtını Kandil‘e dayayanlarla değil. Bizim ittifakımız, PKK‘dan talimat alan teröristlere ve onlara destek verenlerle değil. Vatanını, milletini seven; ülkenin ve milletin bekasını düşünen, vatan sevdalısı, Türkiye sevdalısı, bayrak sevdalısı. İnşallah, seçime kadar değil sonuna kadar hedeflerimize ulaşıncaya kadar bu birlikteliğimiz devam edecektir” diye konuştu.

Adem Murat Yücel’in tüm hizmetlerinde yanında olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, ”Türkiye’nin birçok ilinde ilçelerinde ittifak gereği adayları belirledik. Alanya’da Cumhur İttifakı adayı Adem Murat Yücel’dir kendisini tebrik ediyoruz. Başarılı çalışmaların devam edeceğinden şüphemiz yok. Yine Antalya’da Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel’dir. Bize düşen de gece gündüz çalışarak Alanya’da Adem Murat Yücel, Antalya’da Menderes Türel diyeceğiz. Kazanan AlanyaAntalya olacak. Biz de tüm hizmetlerin de her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız. Onlarla işbirliği yaparak Cumhur İttifakı anlayışı içinde Antalya’mıza Ankara’dan gelecek hizmetleri birlikte koordine edeceğiz, birlikte çalışacağız. İşte birlik beraberlik budur” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.