enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

BAŞKAN TAVLI ‘DAN ALANYALI ÜRETİCİNİN BEKLEDİĞİ MUJDE GELDİ

BAŞKAN TAVLI ‘DAN ALANYALI ÜRETİCİNİN BEKLEDİĞİ MUJDE GELDİ
REKLAM ALANI
07.08.2024
25
A+
A-

Turizmin başkenti olmasının yanı sıra ürettiği ve ürettiklerini dünya pazarına ihracatıyla da tarımın başkenti ünvanını da hak eden Alanyanın üreticiler için en büyük sorun olan ihracat ürünleri ile ilgili pestisit kalıntısı analizi ve gümrük işlemleri artık Alanya’da yapılacak. Üreticilere rahat nefes aldıracak olan gelişmeyle ilgili müjdeyi veren AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı konu ile çabalarından dolayı başta önceki Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Başkan Tavlı, üreticiler ve hal esnafı ile ilgili konularla da bilgi verdi.
Başkan Mehmet Şarani Tavlı’nın açıklaması şöyle,
“Güzel iklimi nedeniyle çeşitli sebzelerin ve meyvelerin üretimi ve ihraç edilmesiyle ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan Antalya ve Güzel şehrimiz Alanya çeşitliliği ve üreticilere sunduğu bir çok imkanla tarımın başkentidir.

Üretilen sebze ve meyvelerin ihracatı aşamasında, üreticilerimiz ürünlerindeki pestisit (zirai ilaç) kalıntısı analizi ve gümrük işlemleri için Antalya’ya gitmek durumunda kalarak zaman ve enerji kaybı yaşıyorlardı. Bu da üreticilerimiz için eziyet haline gelmiş bu durumu çözmek için Bakanımız ve Antalya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun gösterdiği hassasiyet ve yoğun çalışmaları ve Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasları sonucu ihracat ve pestisit analiz iş ve işlemleri bundan sonra Alanya’mızda yapılabilecek.
Üreticilerimize kolaylık sağlamak için Alanya Gümrük Müdürlüğümüz tarafından, ihracat iş ve işlemleri için ihracat bürosu oluşturulacak ve yeterli personel alımı sağlanacaktır. Alanya Hal Müdürlüğümüz, Alanya Halinde yer tahsisi sağlamıştır. Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün inspektör eğitimi alacak Ziraat Mühendislerimiz, Gıda Kontrol Mühendislerimiz ve Gümrük Müdürlüğümüzün ihracat personelleriyle analiz ve ihracat iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. İhracat büromuz Alanya ve Gazipaşa ihracatçılarımız için hizmet verecektir.

Üreticiler için gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı Alanya Ziraat Odası Başkanı Sayın Tahir Göktepe’ye, Çalışmaları ve kritik girişimleri için Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve ilgili Bakanlıklarımıza Alanya Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer’e, İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Mehmet Rüzgar’a, Alanya Hal Derneği Başkanı Sayın Adem Kaya’ya ve Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Hilmi Sevilgen’e üreticilerimiz adına teşekkür ederiz. AK Parti olarak Hükümetimizin gücüyle her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI