enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0386
EURO
37,8608
ALTIN
2.800,80
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN YENİ DOĞALGAZ MÜJDESİ 

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN YENİ DOĞALGAZ MÜJDESİ 
REKLAM ALANI
04.06.2021
331
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki Filyos Limanı’nın Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Karadeniz’de enerji alanındaki müjdeyi buradan açıklayan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“150 yıllık bir hayal olan Filyos Limanı’nın açılışını ve Doğal Gaz İşleme Tesisleri’nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Büyük gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti.

Filyos Limanı 2023 hedeflerimiz arasında yer alan, ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkarma projemizin önemli altyapılarından biridir.

Yıl sonunda 200 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmanın ışığını görmeye başladık. Bu yıl 2 bin megavatı güneş ve 2 bin megavatı rüzgar olmak üzere toplam 4 bin megavatlık yenilenebilir enerji yatırımını harekete geçirmiş olacağız.

Filyos Vadisi entegre yapısıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Burası Karadeniz’deki Sakarya bölgesinde bulduğumuz kaynağı kara bağlantı ve işleme tesisine ev sahipliği yapacak. Yıllardır kiralama usulü yapıyorduk. Bu geride kaldı, şimdi kendi gemimizle çalışıyoruz.

135 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ KEŞFİ

Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra – 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yaptı. Bu keşifle birlikte Karadeniz’de bulunan doğalgaz kaynağı toplamda 540 milyar metreküpe ulaştı.

Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.

DOĞALGAZI ÜÇ ETAPTA ÇIKARACAĞIZ

Denizdeki doğalgazı karaya 3 etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşamada deniz tabanında kurulacak doğalgaz üretim sistemleri. İkinci aşama karada doğalgazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesis. Üçüncü aşama ise denizdeki sistem ile, karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır.

Filyos Limanı projesine 2 milyar 225 milyon liralık yatırım yapılmıştır.”

REKLAM ALANI