enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 LİRA OLDU

ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 LİRA OLDU
REKLAM ALANI
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde asgari ücret komisyonu üyeleriyle birlikte asgari ücrete yapılan ara zam oranına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30 artışla 5.500 liraya yükseltildiğini belirtti. Erdoğan ayrıca işverenlere çalışan başına 100 lira destek verileceğini ekledi.
Erdoğan, söz konusu zammın ara zam olduğu hatırlatmasında bulunarak “Asıl tespiti inşallah yılbaşında gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Başkan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
“Bilindiği üzere Türkiye maruz kaldığı ekonomik saldırılara karşı yeni bir programı devreye aldı. Bu programın uygulaması devam ederken, önce salgın sonra Rusya-Ukrayna savaşına maruz kaldık. Esasen enflasyon ülkemizin değil, tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklı tezahür etmektedir. Fiyat artışlarının oranları değişik olsa da insanların hayatlarına olan etkisi aynıdır. Dünyadaki her gelişmeyi takip ederken, önceliğimizi vatandaşların sorunlarına verdik, veriyoruz.
Yeni ekonomi programı da insanların aşlarının, işlerinin, umutlarının korunması olmuştur. Ekonomi programımızı kararlılıkla uygulayarak, bir küresel fırtınadan en az kayıpla çıkmanın gayreti içerisindeyiz.
“VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI ENFLASYONU ASLA GÖRMEZDEN GELMEDİK”
Küresel üretim ve tedarik sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan hem de elindekileri herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı fahiş fiyat ve enflasyonu asla görmezden gelmedik. Çalışanlar başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek adımları devreye aldık.
İstihdamın 30,5 milyona yaklaşması ihracatın yıllık 250 milyar doların eşiğine gelmesi bu çabaların ürünüdür. Sosyal desteklerin hem kapsamını hem de miktarını genişletmek suretiyle kimseyi çaresiz bırakmadık. Tüm dezavantajlı kesimlerin üstüne titriyor, gözümüz gibi bakıyoruz.
“ASGARİ ÜCRET 5500 LİRA OLACAK, İŞVERENLERE ÇALIŞAN BAŞINA 100 LİRA DESTEK VERİLECEK”
Yılbaşında hem asgari hem de emekli ve memur maaşlarında ciddi artışlar yapmıştık. Emekçilerimizin ücretinde yüzde 50 gibi bir artış yapmıştık, tabii bunu yaparken tüm bunun maliyetini de işverene yıkmadık. Tüm maaşların asgari ücret kısmındaki vergilerden feragat ettik.
Bakanlığımız tüm taraflarla görüşmeleri sonrasında yeni asgari ücreti belirledik. Buna göre temmuz itibariyle asgari ücrette yüzde 30 oranında ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5.500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz, işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir ara artıştır, asıl tespiti inşallah yılbaşında gerçekleştireceğiz.”

REKLAM ALANI