enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

ANTALYA’DA ZEYTİN HASADI BAŞLADI

ANTALYA’DA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
REKLAM ALANI
11.11.2020
365
A+
A-

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim alanlarından Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya’da hasat başladı.

Toplanan zeytinler, fabrikada yıkama, kırma, pres işlemlerini gördükten sonra suyu ve yağı birbirinden ayrıştırılarak zeytinyağına dönüşüyor.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AA muhabirine, zeytin üretiminin ve ticaretinin köklerinin Pamfilya dönemine kadar uzandığını Antalya’da, üretim alanlarının artırıldığını belirterek, “2010’dan bu yana zeytin ve zeytinyağı üretiminde artış yaşanıyor. Yaklaşık 184 bin dekarlık alanda zeytin yetiştiriciliğinin yapıldığı kentte, geçen yıl 70 bin 129 ton sofralık ve yağlık zeytin üretildi.” dedi.

“TAVŞAN YÜREĞİ” İLE “BEYLİK” ZEYTİNLERİ TESCİLLENDİ

Çandır, mayıstaki mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık ve yağmurun zamanında yağmaması nedeniyle bu yıl rekoltede bir düşüş beklendiğine değinerek, hasat döneminin yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Zeytin üretiminin artırılması ve markalaşması yolunda borsa olarak önemli adımlar attıklarını vurgulayan Çandır, bölgeye has, geçmişi derin olan “Tavşan Yüreği” adındaki zeytinin coğrafi işaret belgesi aldığını, üreticilerden de yoğun talep gördüğünü belirtti.

Antalya’da yetiştirilen “Beylik” zeytininin de çeşit olarak tescillendiğini aktaran Çandır, yağ kalitesi çok iyi olan zeytinin bölgede yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Çandır, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile zeytinin doğru çeşitlerinin doğru metotlarla üretilmesi ve yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Bu doğrultuda online düzenledikleri Zeytin Mektebi ile binlerce kişiye ulaştıklarını anlatan Çandır, “Budamadan sulamaya, zeytinin mitolojisinden pazarlamasına kadar birçok konuda katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimler 19 Kasım’a kadar devam edecek.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.