enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
20°C
Antalya
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Çok Bulutlu
24°C

ALKÜ ORGANİK TARIMA SAHİP ÇIKTI 

ALKÜ ORGANİK TARIMA SAHİP ÇIKTI 
REKLAM ALANI
05.12.2020
386
A+
A-

Organik tarıma sahip çıkan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akseki MYO, 3 dönümlük araziye Karakılçık ve Kavılca buğdayı tohumları ekti.

ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu’nda açılması planlanan Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi programı kapsamında öğrencilerin topraktan tezgâha kadar işleyen sürecin görülmesi amacıyla okul bahçesindeki 3 dönümlük alana ata tohumlarından Karakılçık ve Kavılca buğday tohumları ekildi. Yapılan tohum atma faaliyeti kapsamında kırsal kalkınmaya da katkı verilmesi hedefleniyor. Tohum atma töreni, pandemi kısıtlamaları çerçevesinde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, iş insanı Metin Duruk ve Akseki MYO Yönetimi’nin katılımıyla üniversite bahçesinde gerçekleştirildi.

HEDEF YERLİ TOHUMU YAYGINLAŞTIRMAK

Yetkililer, yapılan etkinliğin en büyük amaçlarından bir tanesi ise hem organik tarıma dikkat çekmek hem de binlerce yıllık ata tohumlarının sahip çıkılarak yeniden üretime kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında besin değeri yüksek, kaliteli ve genetiği ile oynanmamış tohumların yaygınlaşması, uzun vadede yerli ırk tohumların korunması ve çoğunlukla genetik yapısı değiştirilmiş tohumların da önüne geçilmesine ulaşılmak isteniyor.

“TOHUMLARI KARS’TAN GETİRDİK”

Akseki MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Gül, “Kendi imkanlarımız ile Kars ilinden getirtmiş olduğumuz Ata Tohumu Buğdaylarını, tohumluk olarak çoğaltarak yerel halka ücretsiz dağıtmak istiyoruz. Bu sayede bölgesel üretimi teşvik ederek yerli üretimi artırmak hedeflerimizin başında geliyor” dedi.

“ALKÜ OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ”

ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu ise, “Çok güzel bir proje ve bu projenin bizim Yüksekokulumuz tarafından hayata geçirilmiş olmasından mutluluk duyuyorum. Bizler Üniversite olarak bulunduğumuz il ve ilçelere değer katmak adına bu tür projelerin yaygınlaşması ve gerçekleştirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Akseki’ye Hayırlı ve Bereketli olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.