enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2685
EURO
37,1799
ALTIN
2.983,48
BIST
9.043,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

ALEVLERE BÜYÜK MÜCADELE SÜRÜYOR

ALEVLERE BÜYÜK MÜCADELE SÜRÜYOR
REKLAM ALANI
A+
A-

İZMİR, KARAMAN, BURSA VE ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINI!

İzmir Menderes, Bursa Keles, Karaman Ermenek ile Çanakkale’de orman yangınları çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangınlara çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Çıkan yangınlara ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
Menderes ilçesi Karacadağ mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü, yangının 12.53’te çıktığını, ilk müdahalenin 13.05’te gerçekleştirildiğini bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve çok sayıda orman işçisi gönderildi. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
MSB: 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ
Milli Savunma Bakanlığı’nca (MSB), İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına rezerv güç kapsamında 5 askeri helikopter gönderildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi” denildi.
BİR EV YANDI
Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı. Çamönü Mahallesi’nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu. Köylülerin de destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin çatısına su tutmayı sürdürüyor.
Orman yetkilileri ise söndürme çalışmalarının iyiye gittiğini belirtti. Çalışmalar sürerken, alevlerin yaklaştığı mahalledeki bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.
BURSA’DA ALEVLERLE MÜCADELE SÜRÜYOR
Öte yandan Bursa’nın Keles ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. İlçeye bağlı kırsal Baraklı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Alevlerin fark edilmesinin ardından Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
KARAMAN’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Karaman’ın Ermenek ilçesinde çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
İhbar üzerine bölgeye Ermenek Orman İşletme Müdürlüğü, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla Belediyelerinin itfaiye ekipleri sevk edildi.
Arazinin dağlık yapısı nedeniyle 3 yangın söndürme helikopteri de bölgeye gönderildi.
Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.
Ekiplerin, bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
BALIKESİR’DEKİ YANGIN, 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Sındırgı ilçesine bağlı Çaygören Barajı yakınlarında saat 13.00 sıralarında başlayan orman yangını, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter, 2 uçak, 14 arazöz, 2 su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 3 hizmet aracı, 3 dozer, 2 greyder ve 70 personelin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye, park ve bahçe sulama araçlarının müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangınlarına karşı mücadeleyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadelenin sürdüğünü belirterek, İzmir’de devam eden (Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen, Çeşme) yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personelin sevk edildiğini ifade etti.
ÇANAKKALE’DE YANGIN
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde zirai alanda çıkan yangın nedeniyle iki köy boşaltılıyor.
Yeniköy köyündeki tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
Bozcaada’dan da dumanı görülen yangının bildirilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Ezine Belediyesi ve Geyikli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.
Kısa sürede geniş alana yayılan yangın nedeniyle yazlık konutlar ile ağılların da bulunduğu Yeniköy ve Üvecik köylerinin tedbiren tahliye edilmesine başlandı.
Rüzgarın etkili olduğu bölgede helikopter ve uçaklarla destek sağlanan söndürme çalışması sürüyor.

REKLAM ALANI