enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4795
EURO
36,4287
ALTIN
2.955,56
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Yağmurlu
20°C
Antalya
20°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Açık
16°C

ALANYA’NIN KÜLTÜREL MİRASLARI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NDE

ALANYA’NIN KÜLTÜREL MİRASLARI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NDE
REKLAM ALANI
A+
A-

3-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali’nde, Alanya Belediyesi tarafından kurulan Yörük çadırında Alanya’nın kültürel mirasları tanıtıldı.

25 ülkeden Yörük ve Türkmenlerin yanı sıra çok sayıda ilçe ve büyükşehir belediyeleri, Yörük dernekleri, kooperatif ve vatandaşların katıldı Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali’ne Alanya Belediyesi de katıldı. Festivalin en büyük ve en kapsamlı çadırını kuran Alanya Belediyesi, Alanya’nın geçmişten günümüze kültürel miraslarını ziyaretçilere tanıttı. Çadırda, Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları; kazanlar, tencereler, tabaklar, su kapları, hamur tekneleri, ekmek yapmak için kullanılan oklava ve senitler, deve ve eşeklerde taşımacılık için kullanılan heybeler, çuvallar, dokumalar, tarım aletleri; orak ve yabalar, çobanların kullandığı keçe ve kepenekler, rengârenk kilimler, kirmen ve kilim dokuma tezgâhları başta olmak üzere Yörük kültürünü anlatan, bu kültürü besleyen tüm araç ve gereçler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çadırı ziyaret eden misafirlere ‘S Pasta’ ikram edilerek, tezgahlarda dokuma yaptırıldı; kirmenlerle yün eğirtildi.
ÇADIRDA “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YÖRÜK KÜLTÜRÜ” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
3 gün süren 2. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Alanya Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, “Geçmişten Günümüze Yörük Kültürü” ismiyle bir de sergi açtı. Sergi, ziyaretçilerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörükler hakkındaki sözleriyle karşıladı; “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Siyah-Beyaz Fotoğraf Arşivi ve Sedat Çolak Fotoğraf Arşivinden seçilen özel Yörük fotoğraflarından oluşan sergide, El Sanatları ve Yörük Geleneği fotoğraflarla ziyaretçilere tanıtıldı. Alanya Belediyesi’nin çadırı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni aldı. Yapılan düzenleme ve sergilenen malzemelerle Yörük kültürünü en iyi anlatan çadırlardan birinin de Alanya Belediyesi çadırı olduğunu ifade eden ziyaretçiler, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ettiler.
BAŞKAN YÜCEL: “MODERN YAŞAMLA BİRLİKTE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ DE SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”
“Modern yaşamla birlikte Yörük kültürümüzü de sürdürmek istiyoruz” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Kültür Festivali’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok büyük bir çadır kurduk. Yörük kültürü çok zengin ve köklü bir kültürdür. Bu kültürümüzü ancak bu kadar büyük bir çadırda anlatabilirdik. Biz modern yaşamla birlikte Yörük kültürünün kimliğini koruyarak sürdürmek istiyoruz. Yörük kültürüne ait ne varsa sosyal yaşamdan, ekonomiye, geçim kaynaklarından örf ve adetlerine kadar gelecek nesillere anlatmak istiyoruz. Festivalde kurduğumuz çadırımıza olan ilgi de bu anlamda bizi memnun etti” dedi.

REKLAM ALANI