enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3826
EURO
36,8470
ALTIN
2.970,27
BIST
9.184,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
20°C
Antalya
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Çok Bulutlu
24°C

ALANYA’DA İLK BÖBREK TAŞINDA LAPAROSKOPİK CERRAHİ ALKÜ’DE

ALANYA’DA İLK BÖBREK TAŞINDA LAPAROSKOPİK CERRAHİ ALKÜ’DE
REKLAM ALANI
25.01.2021
380
A+
A-

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji kliniği Alanya’da yeni bir operasyona imza attı. Havva Söylemez ve Zeliha Uslu adlı 2 hasta ilçede ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik üriner sistem taş cerrahisi ile eski sağlığına kavuştu.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç’a şiddetli yan ağrısı şikayeti ile başvuran iki hastaya yapılan muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Havva Söylemez’e sol üreterinde (idrar kanalı) 2.5 cm’lik, Zeliha Uslu’ya da sağ böbreğinde 4.5 cm’lik böbrek taşı olduğu söylendi. Taşların her iki hastanında böbreğine zarar verdiği saptandı. Tomografi ölçümü neticesinde taşların oldukça sert olduğu anlaşılarak operasyona karar verildi. Hastalara laparoskopik üriner sistem taş cerrahisi ( kapalı idrar yolu) hakkında bilgi veren Doç. Dr. Akkoç onaylarını alarak ameliyata aldı.

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Akkoç, laparoskopik olarak gerçekleştirilen her iki ameliyattada 3 adet 0,5-1 cm’lik deliklerden böbreğe ulaşılarak operasyon gerçekleştirildi ve taşlar mevcut deliklerden bir tanesi hafif genişletilerek tek parça olarak çıkartıldı” dedi. Laparoskopik cerrahinin avantajlarına değinen Dr. Akkoç “Operasyon sonrası hastanın toparlanma süresinin kısalması, hastanın daha az ağrı hissetmesi, fıtık gibi olası komplikasyonların daha az olması ve kozmetik olarak daha yüz güldürücü sonuçların olması laparoskopik cerrahinin önemini arttırmaktadır” diye konuştu. Cerrahinin bir ekip çalışması olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Akkoç, bu operasyonda desteğini esirgemeyen Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Topçuoğlu’na da teşekkürlerini iletti.

Hasta Zeliha Uslu operasyonla çıkartılan kalp şeklindeki taşı kolye yapıp saklayacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

REKLAM ALANI