enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

ALANYA MUZUNUN LOGOSUNU HALK SEÇECEK

ALANYA MUZUNUN LOGOSUNU HALK SEÇECEK
REKLAM ALANI
23.09.2022
132
A+
A-

Yoğun çabaların ardından 25 Temmuz 2022 de Muzun Coğrafi İşaretini Alanya adına tescil ettiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, etiketlerde ve tanıtımlarda kullanılacak ürün logosunun hazırlanması için Alanya Halkının katılabileceği bir tasarım yarışması düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.

Yarışmayı kazanan logo sahibine ise ödül olarak KONTİD Başkanı ve aynı zamanda ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Orkan’a ait Kleopatra Life Otel’de 1 hafta 2 kişilik tatil hediye edileceğini açıkladı. Kazanan talihlinin ödülünü istediği zaman kullanabileceği açıklandı.

Alanya’nın sembol ürünü Alanya Muzunun logosu konusunda kararı halka bırakmayı uygun gördüklerini açıklayan Şahin, yarışmaya başvuru süresi 03 Ekim Pazartesi Günü mesai bitimi olduğunu söyledi. Şahin yarışmaya katılacak eserlerin bu tarihe kadar Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na teslim edilmesi gerektiğini açıkladı.

Şahin açıklamasında şunları söyledi; “ Alanya’mızın değerlerine sahip çıkmak adına yürüttüğümüz çalışmalara devam ediyoruz. Bilindiği üzere yoğun çalışmalarımız sonucunda

25 Temmuz 2022 tarihinde Alanya’mızın sembol ürünlerinden muzun coğrafi işaretini Alanya’mıza kazandırmıştık. Böylece 1872 yılından bu yana tam 150 yıldır alanya’da yetiştirilen muz artık “Alanya Muzu” adıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmişti. Tüm ülkemizde raflarda alanya muzu etiketi ile satılacak olan muzumuzun marka değerine değer katmak, Alanya’mızın da tanıtımını daha etkin yapabilmek adına alanya muzuna bir de logo tasarlanması için bugün itibari ile bir çalışma başlatıyoruz.

Bu düşünceden hareketle, Alanya’nın Simgesi olan bu ürünün logosunun Alanya’mızın ortak görüşünün eseri olması gerektiğine inanarak bir logo tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Başvurular arasından seçilecek logonun tasarımcısına verilecek ödül, başvuru süresi ve diğer kurallar için hazırlanacak şartnameyi de gerek odamız web sitesinden gerekse sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayacağız. Seçilecek logo coğrafi işaret, kullanım hakkını elde eden alanya muzu üzerindeki etiketlerde ve paketlerde ve diğer tanıtım faaliyetlerinde kullanılacaktır.

REKLAM ALANI