enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

AKUT DEPREME ALANYA’DA HAZIRLANIYOR 

AKUT DEPREME ALANYA’DA HAZIRLANIYOR 
REKLAM ALANI
27.09.2021
561
A+
A-

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Alanya Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında AKUT, Türkiye genelindeki depremlere hazırlık tatbikatlarını Alanya’da yapıyor.

Alanya Belediyesi’nin destekleri ile 2 gün sürecek uygulamalı eğitimler, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün sağladığı parkurlarda gerçekleştiriliyor. Alanya Belediyesi personellerinin de yer aldığı eğitim parkurunda, AKUT ekipleri birbirinden zorlu uygulamalarla test ediliyor. Ekipler olası doğal afetlerde yaralı vatandaşlara ilk müdahale ve bulunduğu yerden güvenli taşıma, kırma, delme, kesme ve ekip çalışması gibi konularda uygulama alanında sıkı bir eğitime tabi tutuluyor.

“AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ EĞİTİMLER ALANYA’DA YAPILACAK”

Akut Ekip Lideri Yaşar Kaçmaz, AKUT Derneği’nin “İleri Seviye Arama Kurtarma” eğitimlerini, Alanya Belediyesi’nin destekleri ile Alanya’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu aşamadan sonra Akdeniz bölgesindeki tüm eğitimler Alanya’da yapılacak. Desteklerinden dolayı Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, “AKUT VE GÖNÜLLÜLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Alanya Belediyesi olarak AKUT ile yaptığımız ortak çalışmalarla ekiplerin eğitimlerine personelimiz ile katkıda bulunuyoruz” dedi. Başkan Yücel, “Gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla 50’ye yakın eğitimli AKUT gönüllüsü yetişiyor. Yetiştirdiğimiz ekiplerle, ülkemizin neresinde olursa olsun oluşabilecek doğal afetlere anında müdahale edebilecek gerek araç/gereç gerekse bilgi birikim ve tecrübeyle birlikte orada olmak ve kazazedelere yardım etmek istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,