enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

“ACİL OLMADIKÇA HASTANEYE GİTMEYİN”

“ACİL OLMADIKÇA HASTANEYE GİTMEYİN”
REKLAM ALANI
03.04.2021
584
A+
A-

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, “Herkes bir adım geri çekilmeli” dedi. Cinel “Şu anda yoğun bakımlar biraz boş, ama arabanın (Covid-19) hızlanma ivmesi ve gidişi hakikaten çok ciddi ve korkutucu. Üçüncü dalga çok daha kaotik ortama, bir sürece yol açma riski taşıyor” uyarısı yaptı.

Prof. Cinel, hasta sayısının her geçen gün arttığının çizerek, sosyal mesafe uyarısı “Herkesin bir adım geri çekilmesi lazım. Beş dakikada bulaşan virüs 1 dakikada bulaşır hale geldi” dedi.

Önümüzdeki bir hafta boyunca aciller ve kanserle ilişkili hasta grupları dışında hiç kimsenin hastanelere gitmemesini öneren Cinel, “Öyle bir dönemdeyiz ki şakası yok, herkes bir adım geri çekilsin.

Cinel’in açıklamaları şöyle:

“RESMEN 3. DALGANIN İÇERİSİNDEYİZ ”

“Yoğun bakımlardaki doluluk oranları ağır hasta  sayısının artışıyla doğru orantılı. Kasım ayındaki ikinci dalgada  59 bin 980 ağır hasta sayısına ulaşmıştık ve yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75-80’lere ulaşmıştı. Aslında bu doluluk oranını da yüzde 100 demiştik. Her bölgede bu doluluk oranı neredeyse aynıydı. Bunu gerçekten istemiyoruz çünkü tıbbi bakım kalitesi düşüyor.

Dün açıklanan rakama göre 2 bin182 -2 bin 200 civarında bir ağır hasta sayımız var fakat resmen 3. dalganın içerisindeyiz. Çok önemli ve farklı durum söz konusu çünkü vaka sayımız 42 binleri aşmış durumda, bu ikinci dalgada maksimum 33 binlerdeydi. Şu anda 42 bindeyiz ve nereden döneceğini hiç bilmiyoruz. Önce vaka sayısı duracak zirveden geri dönüş başlayacak en az bir 10-12 gün sonra ağır hasta sayısına yansıyacak.

“LÜTFEN ACİL OLAMADIĞI SÜRECE HASTANELERE GELMEYİN ”

Ramazan ayına başlamadan bu önümüzdeki bir hafta çok ciddi önlemlerin bireysel alınması gereken bir haftadayız. Hastanelere lütfen bu hafta acil olmadığı sürece kanserle ilişkili, kalple ilişkili, göreceli acil olmadığı sürece vatandaşlarımızın gelmemesi ve sağlık sisteminin üzerindeki yükün belli oranda hafifletilmesini rica ediyorum.

REKLAM ALANI