enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜNDEN EĞİTİME DESTEK

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜNDEN EĞİTİME DESTEK
REKLAM ALANI
A+
A-

CAMİ MÜŞTEMİLATI ÖĞRENCİ YURDU’NA ÇEVRİLİYOR

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla başka illere öğrenim görmek için giden gençlerin en büyük sorunlarının başında barınma geliyor. Turizm yanı sıra bünyesinde bulunan iki üniversite ile eğitim alanında da bir çok ili geride bırakan Alanya’da, öğrenciler için hesaplı ve temiz kalınacak bir yer bulmak imkansız hale geldi. KYK yurtları yeterli olmayınca kalacak yer kiralamak isteyen gençleri aşırı kira artışları zor durumda bırakıyor.
CAMİ MÜŞTEMİLATINDAN 5 YILDIZLI YURT

Üniversiteli öğrencilerin kalacak yer arayışına bir nebzede olsa çare olmak isteyen Han önü Camii İmam hatibi Köse, caminin müştemilatını yurda dönüştürmek için kolları sıvadı. Öğrencilerin zor durumda kalmalarına gönlü razı olmayan Hanönü Camii İmam Hatibi Yüksel Köse, caminin altında yıllardır atıl durumda olan boş alanı yurda dönüştürerek gençlere barınacak, sabah, akşam yemeğinide yiyebilecek bir yer yapmayı planlayarak, bu konuda Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’dan da destek alarak inşaata başladı.


Yurt inşaatı tüm hızıyla devam ederken, maddi destek olmak isteyen hayırsever iş insanlarının da katkısını bekleyen Yüksel Köse hoca, “Hiçbir beklentimiz olmadan bu işe girdik. Amacımız boş atıl durumda ki bu alanı, eğitim için memleketlerinden kopup gelen gençlerimizin istifadesine sunmak. Ülkemizin geleceği gençlerimizin eğitiminde bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bu arada bu işe çok kıt imkanlarımızla başladık ve hayırsever insanlarımızın desteğini bekliyoruz “dedi.
İnşaatı devam eden yurtta 20 öğrencinin barınma sı planlanıyor

REKLAM ALANI