enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

O KADAR UZUN Kİ, KİMLİĞE SIĞMIYOR

O KADAR UZUN Kİ, KİMLİĞE SIĞMIYOR
REKLAM ALANI
A+
A-

Türkiye tarihinin en uzun soyadının hangisi olduğu merak ediliyor. Şu ana kadar ülkemizde en uzun soyadı olarak bilinen soyadını duyan büyük şaşkınlık yaşıyor. En uzun soy isim konusunda tartışmalar da yaşanıyor. 2 soyisimden hangisi bu unvanı hak ediyor?

Türkiye’de birbirinden ilginç soyadları var. Bu soyadlarından bazıları uzun bazıları da kısa. Ancak Türkiye tarihinin en uzun soyadı, diğerlerine hiç benzemiyor. Hatta bu soyadı duyanlar kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyor. Bu soyadın kimliğe sığmaması da büyük bir sorun. Sınavlarda optik doldurmak bir çileye dönüşüyor.

ŞU ANA KADAR KAYITLARA GEÇEN EN UZUN SOYAD

Türkiye’de şu ana kadar kayıtlara geçen en uzun soyad, “Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu” olarak biliniyor. Bu soyadın kaç kişi tarafından taşındığı bilinmezken, rakiplerinin ise kelime sayısı açısından çok daha geride olduğu ifade ediliyor. İşte “Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu” soyadının en yakın rakibi ve onun farkı..

BİR İSİM DAHA VAR

Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçarturnagurbetgezer de Türkiye’de en uzun soyadın kendisinde olduğunu iddia ediyor ancak Uçarturnagurbetgezer’in soyadı, “Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu” soyadından harf sayısı olarak daha az kalıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,