enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

DATÇA YANGINI TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN DEVAM EDİYOR 

DATÇA YANGINI TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN DEVAM EDİYOR 
REKLAM ALANI
A+
A-

Datça’ya bağlı Mesudiye Mahallesi, Kocadağ’da henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgârın etkili olduğu bölgede yangına havadan müdahale ediliyor.

İhbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin aktardığına göre yangına, 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, çok sayıda itfaiyeci ve orman işçisiyle karadan müdahale sürüyor.

DATÇA KAYMAKAMI : YANGIN YERLEŞİM ALANLARINI TEHDİT ETMİYOR

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, AA muhabirine, yangına kısa sürede müdahale edildiğini söyledi. Ekiplerin özellikle havadan yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Çoban, “Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu” dedi. Bölgede rüzgârın etkili olduğunu aktaran Çoban, ekiplerin alevleri kısa sürede kontrol altına almasını temenni ettiklerini dile getirdi.

MUĞLA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” denildi. Açıklama şöyle:

“Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüyen orman yangınına 9 helikopter, 5 uçak 20 arazöz 9 su tankeri 3 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır.”

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI’NDAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ise sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Datça Mesudiye’de 12:21’de çıkan orman yangınına ilk müdahaleyi 12:35’de yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

REKLAM ALANI