enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0761
EURO
38,0728
ALTIN
2.834,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN KABİNE SONRASI ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN KABİNE SONRASI ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
REKLAM ALANI
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı:
28 ŞUBAT DARBESİ
28 Şubat darbesi tarihimizin kara sayfalarından biri olarak tarihimize kazınmıştır. Darbe şakşakçılarının desteği ile ortaya çıkan 28 Şubat vakası tüm benzer olaylar gibi zaman içinde milli irade tarafından elbette tasfiye edilmiştir.
BÖLGE BARIŞI
Türkiye bölgesinde barışı, huzuru, esenliği isteyen bir ülkedir. Bu tavrımızı Irak, Suriye, Kafkaslar, Karadeniz, Akdeniz’den Balkanlara kadar her hadisede gösterdik. Karadeniz’in kuzeyindeki krizde de her ikisini dost olarak gördüğümüz Ukrayna ve Rusya’ya aralarındaki sorunu diyalogla çözmeleri çağrısında bulunduk.
MONTRÖ SÖZLEŞMESİ
Montrö Sözleşmesi’nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız.
RUSYA’NIN UKRAYNA SALDIRISI
Bu süreçte barış ve istikrarın temini için çok yönlü diplomatik girişimlerimizi kesintisiz sürdürdük, sürdürüyoruz. Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırısını kabul edilemez görüyor, Ukrayna yönetiminin ve halkının verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz.
UKRAYNA’DAN TAHLİYELER
Bugüne kadar 5 bin vatandaşımız Ukrayna topraklarından ayrılarak ülkemize ve diğer ülkelere geçti. Taleplere göre tahliye işlemlerini sürdüreceğiz.
ELEKTRİKTE KDV İNDİRİMİ
Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18’den 8’e düşürülmüştür. Elektrikte kullanım kotası günlük 8, aylık 240 kilovatsaate çıkarıldı.
YÜKSEK ÖĞRETİM BURSLARI
Lisans öğrencilerine verdiğimiz bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. TÜBİTAK’tan, yüksek lisans öğrencileri 3000-4250, doktora 5500-7500, doktora sonrası araştırmacılar 7500-10 bin liraya kadar aylık burs alabileceklerdir.”

REKLAM ALANI