enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

BAYRAK PROVOKASYONUNA KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

BAYRAK PROVOKASYONUNA KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
REKLAM ALANI
11.08.2021
524
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Alanya’da bir plajda Suriyelilerin topluca tekbir getirdiği yalan haberinin hemen ardından ise “Aykırı” isimli muhalif internet sitesi Afgan göçmenleri hedef tahtasına oturtarak provokatif bir habere sayfalarında yer verdi.

Haber, Afganlara karşı nefreti körükleyecek şekilde, “Görüntüler Alanya’dan… Taliban’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan 2 şahıs, özel plajda Afganistan bayrağını böyle göndere çekti.” başlığı ile anons edildi!

Metinde, “Türkiye’nin demografik yapısını tehlikeye sokan kaçak geçişler ve sığınmacılar konusu her geçen gün daha fazla tartışılırken, yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Asayiş sorunları sürekli artış gösterirken, Antalya Alanya’da özel bir plajda çekilen görüntüler dikkat çekti.” ifadeleri de yer aldı.

GÖRÜNTÜ KESİLEREK MONTAJLANDI!

Ancak bu kışkırtıcı haberin nasıl bir çarpıtma ile hazırlandığı kısa süre sonra sosyal medyada paylaşılan yeni görüntüler ile gözler önüne serildi.

Çünkü bahse konu videonun devamında birçok ülkenin bayrağının plajda dalgalandığı görülebiliyordu. Ancak Aykırı sitesinin videoyu keserek, sadece Afganların plaja bayrak diktiği şeklinde bir algı oluşturma çabasına giriştiği ortaya çıktı.

Buna karşın ham görüntülerde, plajda farklı ülkelerden turistlere yönelik bir jest olarak tüm ülkelerin bayraklarının dalgalandığı görülüyordu.

SOSYAL MEDYA AYAĞI…

Diğer yandan bu provokasyonlarla eş zamanlı olarak sosyal medyada #VatanEldenGidiyor ve #afganlariistemiyoruz şeklinde iki etiket de trend listesine girdi.

Alanya Kaymakamlığı ise yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi. Kaymakamlığın açıklaması şöyle,

Değerli hemşerilerim;

Bugün sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerden ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir.

İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.

REKLAM ALANI