enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“Vatandaş Memnun”

“Vatandaş Memnun”
REKLAM ALANI
02.01.2019
1.566
A+
A-

Ülke genelinde doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girmesine karar verdiği ücretli poşet uygulaması dün başladı.Alanya‘da marketlere alışveriş yapmaya giden vatandaşlar, satın aldıkları ürünlere her poşet için 25 kuruş ücret öderken, bazı vatandaşlar ücret ödememek için yanlarına getirdikleri poşetleri kullandı. Kalınlığı 15 mikronun altında olan poşetler ise ücretsiz olarak verilmeye devam edilecek.

VATANDAŞLAR UYGULAMAYI DESTEKLİYOR

Doğayı korumak amacıyla başlatılan uygulamayı yerinden bulan Alanyalı vatandaşlar ücretli poşet uygulamasını yerinde bularak geç kalınmış bir uygulama olduğunu dile getirdi. Marketten aldığı ürünlerini 25 kuruş karşılığında satın aldığı poşetle taşıyan Hasan Kamacı, “Bugün yaptığım alışverişteki malzemeleri taşımak için 2 lira poşet parası ödedim. Unutmuşum, bilseydim evden poşet getirirdim. Ama yine de çevreyi ve doğayı korumak amacıyla başlatılan uygulamayı geç kalınmış uygulama olarak görüyorum” dedi. Alışverişe bez poşetiyle gelen Ayten Demir ise uygulamayı doğru bulduğunu belirterek, “Ücretli poşet uygulamasını doğru buluyorum. Bu sayede doğa korunmuş olacak. Ben alışveriş yapmaya yanımda poşet ile geldim” şeklinde konuştu.

“GRAMAJI DÜŞÜK OLAN POŞETLER BEDELSİZ”

Kadıpaşa Mahallesinde ücretli poşet uygulamasını başlatan market sahibi, gramajı ve hacmi belirlenen standartlarda olan poşetlerden 25 kuruş ücret almaya başladıklarını söyledi. Market sahibi “Bugün ücretli poşet uygulamasına başladık. Devletin vermiş olduğu bir standart var. Bu standart doğrultusunda 25 kuruş alıyoruz. Fakat gramajı düşük satın alınan ürünlere konulan poşetlerden ücret almıyoruz. Bununla ilgili gramaj olarak standart var. Gramajı düşük olan poşetler bedelsiz, uygun olanlardan ise 25 kuruş ücret alıyoruz” dedi.

“25 KURUŞ KARŞILIĞINDA VERİLİYOR”

Konu ile ilgili açıklama yapan Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, çevreyi plastik atıklardan kurtarmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir ortam bırakmak için dünden itibaren Türkiye‘de yeni bir dönemin başladığını söyledi. Başkan Yenialp, “Bu çalışma bizim istediğimiz bir uygulama, çok önceden böyle bir uygulamayı istiyor ve destekliyorduk, çevre kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan, satış noktalarındaki plastik poşetler tüketicilere 25 kuruş karşılığında veriliyor. Kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doğrudan temas ettiği ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj poşetlerinin ise ücretsiz verilmeye devam edilecek. Gözlemlediğimiz kadarıyla da vatandaşlarımız açısından da bir sorun yok.” dedi.

İşi şakaya vurup poşete para vermemek için el arabası ile alışverişe gelen karı-koca günün konusu oldu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.