enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

ÇAVUŞOĞLU DENSİZ MİSAFİRE HADDİNİ BİLDİRDİ

ÇAVUŞOĞLU DENSİZ MİSAFİRE HADDİNİ BİLDİRDİ
REKLAM ALANI
15.04.2021
325
A+
A-

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias, Ankara’daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Dendias’ın açıklamalarına “Basının önünde ülkemi ve milletimi itham ederseniz bunun da cevabını vermek durumundayız” sözleriyle tepki gösterirken, “Bizim arzumuz iki komşu ülke olarak görüşmelere devam etmek” dedi.

İki ülkenin ilişkilerinde yapıcı bir diyalogu savunduklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Provokatif söylemlerden uzak durulmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, “Türkiye ile pozitif bir gündem oluşturmak istiyoruz” düşüncesini dile getirdi.

Çavuşoğlu’ndan Dendias’a tepki

Dendias, açıklamalarında Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söylerken, “Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir. Biz inanıyoruz ki komşu üyeler olarak her iki taraf ve biz Türkiye’den çok fazla şey kazanabiliriz. Ancak buna karar verecek olan biz değiliz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Dendias’ın bu açıklamalarına “Ben konuşmamda Yunanistan’ı itham edici ifadede bulunmadım. Niko Dendias maalesef ülkeme dönük olarak son derece kabul edilemez ithamlarda bulundu” tepkisini gösterirken, Türkiye’nin kimsenin egemenlik hakkını ihlal etmediğini belirtti. Çavuşoğlu, “Gerginliği sürdürürseniz biz de sürdürürüz” açıklamasını yaptı.

DENDİAS “SİZ BUNLARI İLK DEFA DUYMUYORSUNUZ ” DEDİ ; ÇAVUŞOĞLU , “GÖRÜŞMEYE DEVAM MI EDECEĞİZ , BÖYLE KAVGA MI EDECEĞİZ? ” YANITINI VERDİ

Dendias, “Tahmin ettiğim kadarıyla sen ve çalışma arkadaşların kraldan daha fazla kralsınız” ifadesiyle Çavuşoğlu’na yanıt verirken, “Siz bunları ilk defa duymuyorsunuz. Benim bunları Ankara’ya gelip söylemem mi gerekiyordu. Yunanistan’ın görüşleri gayet açık. Türkiye hem Ege’de hem Doğu Akdeniz’de uluslararası deniz hukukuna aykırı davranıyor. Yunanistan toprakları üzerinden 400’den fazla uçuş gerçekleştirip, toprak bütünlüğümüzü ihlal etmekte. Azınlıklar konusunda bunu Lozan Anlaşması söylüyor, biz söylemiyoruz. Bu Türkiye’nin hoşuna gidebilir, gitmeyebilir” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine “Bu gerginliği tartışmayı sürdürmek istiyorsanız, sürdürebilirsiniz, biz de sürdürebiliriz” diyen Çavuşoğlu, “Burada ikili şekilde konuları çözebiliriz. Yaşanan süreçte medet umduğunuz AB ülkelerinin bu konuda bir fayda sağlayamayacağını da görmüş olduk. Görüşmeye devam mı edeceğiz, böyle kavga mı edeceğiz? Bizim arzumuz komşu ülke olarak tüm bu meseleleri diyaloglarla çözmek” dedi.

REKLAM ALANI