enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0594
ALTIN
2.833,01
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

“Andımız Ömrünü Tamamlamıştır”

“Andımız Ömrünü Tamamlamıştır”
REKLAM ALANI
27.10.2018
1.031
A+
A-

Hükümetin 2013 yılında açıkladığı demokratikleşme paketiyle kaldırılan Andımız konusu,  Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla tekrar gündeme geldi. Başkan Erdoğan ve iktidar partisi yetkilileri andımızın kaldırılması konusunda ısrar ederken, muhalefet ise Danıştay’ın kararının uygulanmasını ve andımızın okullarda tekrar okunmaya başlanmasını istiyor.

Andımız konusunda ülkeye ikiye bölünüp kutuplaşmaya giderken, andımızın yazarı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip’in torunu Feyhan Oran katıldığı bir söyleşide “Andımız ömrünü tamamlamıştır” diyerek okunması konusunda ısrarcı olmanın bir anlamı yok dedi. Andımızı dedesi Dr. Reşit Galip’in yazdığını ilkokulu bitirdiğinde öğrendiğini söyleyen Feyhan Oran, annesinin neden bunu o güne kadar sakladığını şöyle anlattı, “ Annem bana, sen şimdi sınıfta bunu dedenin yazdığını söyleyecektin, bir kısımda sana cephe alacaktı ve tatsız durumlar olabilirdi, o yüzden anlatmadım dedi.”

Andımız o dönem için olması gerek bir şeydi. İmparatorluktan çıkmış ulus devlet olma yolunda bir millet iken, milliyetçilik vurgusunun önemi çok büyüktü. Milliyetçilik birçok olumsuzluğun önüne geçebilecekti diyen Feyhan Oran, “ O dönemde andımız gerekli görevini yerine getirmiştir. Dedem de yazdığı bu andımızla görevini yerine getirmiştir. Ancak ülkemizde artık böyle bir sorun yok olduğu gibi gündeme gelmesi de söz konusu değildir.  Bu nedenle andımız görevini o günden bu güne kadar görevini yapmış ve ömrünü tamamlamıştır. Bu yüzyılda hala okunması konusunda ısrarcı olmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.