enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
30°C
Antalya
30°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

İSLAM ALEMİ YAS’TA

İSLAM ALEMİ YAS’TA
REKLAM ALANI
21.02.2021
425
A+
A-

İslam aleminin en büyük hadis ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç hocanın vefatı nedeniyle dünyanın her köşesinden taziye mesajları yağıyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Facebook’tan yayımladığı taziye mesajında, Muhammed Emin Saraç’ın İslam’a karşı savaş açıldığı ve İslam aleminin en ağır istismar biçimleriyle karşılaştığı bir dönemde iyi bir önder olarak doğduğunu ifade etti.

“Üstad, Müslümanların kalbinde sevginiz ne kadar büyük. Kaç genç Allah’ın sözlerini öğrenerek elinizde büyüdü?” ifadelerine yer veren Karadaği, Saraç’ı uzun yıllardır tanıdığını ve kendisinden istifade ettiğini belirtti.

Karadaği, “hidayet rehberi, hayır ekseni ve ilim adamı” olarak nitelendirdiği Saraç’ın İslam hukuku ile hakikati, içtihadı ile düşünceyi birleştirdiğini ve İslami ilimlerde bir derya olduğunu vurguladı.

YUSUF EL -KARADAVİ : HAYATINI ALLAH’A DAVET YOLUNA ADADI

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, üniversiteden sınıf arkadaşı da olan Saraç’ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Hayatını Allah’a davet yoluna adayan, Türkiye’nin büyük alimlerinden, El-Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi mezunu sınıf arkadaşım Şeyh Muhammed Emin Saraç’a Allah rahmet eylesin. Allah onu bağışlasın, onu davetçilerin, sadıkların ve alimlerin mükafatıyla mükafatlandırsın.”

Hindistanlı alim ve düşünür Selman el-Hüseyni en-Nedvi, sosyal medya hesabında Saraç için yayınladığı görüntülü mesajında, “Büyük alim, davet adamı, muhaddis, müfessir ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç’ın üzücü vefat haberini aldık. Saraç, bir ıslahatçı, eğitmen ve azim sahibi bir kişilikti.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI